tromaktiko: Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη



Διάβασα σήμερα την ακόλουθη δήλωση του Υπουργού απαντώντας στη ΝΔ:
«Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ με ρυθμό απορρόφησης 2,9% και το φέραμε στο 18.3%, πέρα από κάθε προσδοκία για το 2010. Και η προσπάθεια μας συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, σε πλαίσιο αλληλεγγύης και ειλικρινούς συνεργασίας» Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης σε απάντησή του στην κοινή δήλωση των υπεύθυνων των τομέων πολιτικής ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μουσουρούλη.
Ο υπουργός τονίζει ότι: «Θα ανέμενε κανείς σε μια εθνική προσπάθεια αναθέρμανσης και επανεκκίνησης της οικονομίας, με περιφερειακή στόχευση και συνεργασία με τις αιρετές διοικήσεις και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, οι μέχρι χθες...αρχιτέκτονες ενός πολύπλοκου και γραφειοκρατικού μηχανισμού (κατ’ ομολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), να εκφράζονται με περισσότερη αυτογνωσία και υπευθυνότητα».
Υπενθυμίζει ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον αρμόδιο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική και προσθέτει ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι: «η αλλαγή ήθους, πολιτικής βούλησης και η ύπαρξη σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζονται διεθνώς και φυσικά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά που δεν αναγνωρίζονται και είναι δύσκολο να ξεχαστούν, είναι τα ψευδή στοιχεία, οι οριζόντιες ενισχύσεις, η κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων χωρίς στόχευση και σε ημέτερους. Πρακτικές που ακόμη βαραίνουν τα δημόσια ταμεία και κοστίζουν στον πολίτη»


Με αφορμή την παραπάνω δήλωση του Υπουργού, δεν αντέχω πια και συμπληρώνω:

Παραλάβατε μία σειρά από εξαγγελθείσες δράσεις από τον Χατζηδάκη (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ, ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ κ.α.) και τα αφήσατε εξαγγελίες.
Παραλάβατε την 1η δράση ΕΣΠΑ με 1,05 δις ευρώ και την ακρωτηριάσατε στα 500 εκατομμύρια. Κι μετά την κάνατε 653 εκατομμύρια ευρώ.
Παραλάβατε 48.000 υποβολές για να εγκρίνετε μόλις τις 7.500 επιχειρήσεις.
Παραλάβατε τη δράση για Ελεύθερους Επαγγελματίες στα 250 εκατομμύρια ευρώ και την ακρωτηριάσατε στα 70 εκατομμύρια ευρώ αφήνοντας μάλιστα με τα "τερτίπια" των εξοφλήσεων απλήρωτους αρκετούς.
Παραλάβατε 3500 υποβολές στον Αναπτυξιακό Νόμο και αφού σταματήσατε τη λειτουργία του, τις έχετε αφήσει ελέω Θεού απλήρωτες.
Παραλάβατε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 10,2 δις ευρώ και το κάνατε και αυτό λειψό αφήνοντάς το μ κάτι παραπάνω από 8 δις ευρώ
Παραλάβατε 7000 υποβολές στον ΕΟΜΜΕΧ και καταφέρατε να εγκρίνετε μόλις τις μισές γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν θα υλοποιήσουν.
Παραλάβατε 12000 ενστάσεις στην 1η δράση ΕΣΠΑ και δεν σκεφτήκατε να εγκρίνετε κανέναν ακόμα μειώνοντας τη βάση παρά το γεγονός ότι από το Δεκέμβρη γνωρίζετε πως η υλοποίηση λόγω κρίσης θα είναι 40%.
Παραλάβατε de minimis στα 500.000 ευρώ και δεν υποβάλατε εγκαίρως αίτημα για παράταση ισχύος λόγω κρίσης με αποτέλεσμα από 1/1/2011 να επανέλθει στα 200.000 ευρώ
Παραλάβατε ΤΕΜΠΜΕ που βιαστήκατε να το διαλύσετε για να κάνετε ΕΤΕΑΝ που επί 6 μήνες το εξαγγέλετε χωρίς ουσία.
Παραλάβατε Υπουργείο Ανάπτυξης και χρειαστήκατε μήνες για να διορίσετε Γραμματείς Ανταγωνιστικότητας και ΕΣΠΑ.
Παραλάβατε τη δράση DIGI LODGE που ολοκληρώθηκε μέχρι το Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2010 καταφέρατε να ζητάτε εγγυητική επιστολή για προκαταβολές στα ολοκληρωμένα έργα.
Παραλάβατε επιχειρήσεις που είχαν αισιόδοξη ματιά για το ΕΣΠΑ και τις μετατρέψατε σε οργισμένους επενδυτές που κλείνουν το τηλέφωνο μόλις τους λες για επιδότηση.
Καταφέρατε να κάνετε δεκάδες χιλιάδες επενδυτές και συμβούλους να ψάχνουν πού πάει η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ αφού οι μικρομεσαίες έμειναν απλήρωτες.
Καταφέρατε να υπερβείτε όλα τα χρονικά όρια στις επιδοτήσεις που δεσμεύουν την Πολιτεία για απαντήσεις αφού είχατε το ελεύθερο για τροποποίηση των Υπουργικών αποφάσεων.
Καταφέρατε να αργήσετε 1,5 χρόνο το Εξοικονομώ κατ'οίκον με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να μην δανειοδοτούν πια οπότε να είναι άχρηστο.
Καταφέρατε να απαξιώσετε τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά εξαιρώντας τα από παντού, απλά για να είστε πιστοί στο ότι το Κράτος εμφανίζει ΠΑΝΤΑ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Καταφέρατε επί 7 μήνες να περιμένουμε τις ενστάσεις του ΠΕΠ, ακόμα και οι εγκεκριμένοι που "τόλμησαν" να αμφισβητήσουν το ύψος των δαπανών που τσεκουρώσατε.
Καταφέρνετε πάλι να επιτρέψετε στις Τράπεζες να πληρώνονται για διαχείριση και να δίνουν υπεργολαβίες σε Ιδιωτικές Εταιρείες δικών τους συμφερόντων για έλεγχο, αξιολόγηση και πιστοποίηση φυσικού-οικονομικού αντικειμένου.
Καταφέρνετε ακόμα να πέφτει το ΟΠΣ κάθε 3 και λίγο μετά από εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ που έχουν πέσει για την υποστήριξή του.
Καταφέρνετε και επιτρέπετε εσείς να δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 750.000 ευρώ για πόρταλ στήριξης του Εναλλακτικού Τουρισμού, αποφασίζοντας εκτός ημερήσιας διάταξης και να μη το αναρτά κανείς στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Καταφέρνετε να κάνετε Διαβούλευση για τα μάτια του κόσμου αφού ακόμα και ο Νέος Επενδυτικός Νόμος περιέχει παρωχημένες ονομασίες Υπουργείων και φορέων.
Καταφέρατε να βγάλετε μετά από εξαγγελίες 13 μηνών Αναπτυξιακό Νόμο που δεν δίνει επιδοτήσεις και είναι κενός αφού δεν εμπεριέχει τις υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν ποιος, πως, πόσο, πότε...
Καταφέρατε και μιλάτε για ρευστότητα και αναθέρμανση αγοράς τη στιγμή που χρωστάτε δισεκατομμύρια σε επενδυτές, δεν παραδίδετε ως Κράτος την επιστροφή ΦΠΑ και κάνετε μια σειρά από άλλα τραγικά...
Καταφέρατε να εξαγγείλετε και να ψηφίσετε Αναπτυξιακό Νόμο χωρίς να ενισχύσετε σε προσωπικό τις διοικητικές Περιφέρειες μετά Καλλικράτη.
Καταφέρατε να αλλάξετε κονδύλια από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τα κατευθύνετε ακόμα και για την πληρωμή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
Καταφέρνετε να εξαγγείλετε κι εσείς όπως οι προκάτοχοί σας μέτρα για την επίσπευση της ίδρυσης επιχειρήσεων και να μην κάνετε τίποτα εντελώς.
Ζητάτε αναθέρμανση της οικονομίας και δεν πιέζετε τα Πιστωτικά Ιδρύματα στο ελάχιστο. Αντιθέτως παρέχετε συνεχώς εγγυήσεις για να σας αγοράζουν τα κρατικά ομόλογα. Συνεταιράκια....
Καταφέρατε να ξεγελάσετε ένα σωρό κόσμο για την πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεστε και την καινοτομία και ο ΟΒΙ έχει καταντήσει μουσείο ιδεών.
Καταφέρατε να εξαγγείλετεμεταθέσατε μες στα Χριστούγεννα, στην άλλη ακατάλληλη χρονική στιγμή.
Καταφέρατε να βγάλετε τη δράση DIGI RETAIL για το λιανεμπόριο σε χρονικό σημείο εντελώς λανθασμένο διότι κανείς από τους φωστήρες δεν έχει επαφή με την πιάτσα, με την αγορά παρότι είστε μεσοτοιχία με το Υπουργείο της εφορίας.
Καταφέρνετε να ζητάτε από τους επενδυτές, άκρατοι γραφειοκράτες, στοιχεία που θα μπορούσατε με ένα κλικ να ανακτήσετε μέσω του taxis ακριβώς επειδή αντιγράφετε οδηγούς και δικαιολογητικά και φόρμες υποβολής από τη μία δράση στην άλλη.
Καταφέρνετε να εξαγγείλετεμε αοριστολογίες πράγματα και οράματα που όταν ξημερώνει η ημέρα βλέπει τα καμώματα της νύχτας και γελά.
Καταφέρνετε να μιλάτε για μεγάλες επενδύσεις αφήνοντας το σαθρό σύστημα των 500 φορολογικών νομοθεσιών, του λαβύρινθου των διαδικασιών ίδρυσης και αντιμετώπισης από το Κράτος ανέπαφο...
Λέτε για επενδύσεις και ψηφίζατε ΦΕΚ για το Σκαραμαγκά και όταν οι Άραβες ανακάλυψαν την απόκρυψη προστίμων από ΕΕ, σηκώθηκαν κι έφυγαν νύχτα.
Λέτε για επενδύσεις στο Πλατυγιάλι Αστακού αλλά όταν το ψέμα για απασχόληση 1500 εργαζομένων αποκαλύφθηκε, οι ντόπιοι προέβαλαν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ως προτεραιότητα.
Λέτε και συνεχίζετε να λέτε για επένδυση στο Ελληνικό την ώρα που ο Σύλλογος Ιδιοκτητών των χωραφιών που είχαν απαλλοτριωθεί χωρίς αποζημίωση τότε (για να γίνει το Ελληνικό Αεροδρόμιο) ζητούν ή τα λεφτά τους ή τη γη τους.

Καταλάβατε κύριε Υπουργέ;
Και αναφορικά με όσα ακόμα πληρώνει ο πολίτης για πράξεις προς ημέτερους, πρόσφατα είναι... Στείλτε τα στοιχεία στον εισαγγελέα... Γιατί αν δεν τα στείλετε... ή πλάτες κάνετε ή ψέμματα λέτε... Διαλέξτε το καταλληλότερο...

Panayiotopoulos & partners
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!