tromaktiko: Λευκωσία: Με θωρακισμένα οχήματα στα γήπεδα η Αστυνομία

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Με θωρακισμένα οχήματα στα γήπεδα η Αστυνομία



Με θωρακισμένα οχήματα θα πηγαίνει στα γήπεδα η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να μπαίνει στον πυρήνα των επεισοδίων και να δρα άμεσα και κατασταλτικά.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που πάρθηκαν υπό τη σκιά των σοβαρών επεισοδίων της περασμένης Κυριακής στο «Τσίρειο Στάδιο».

Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να πατάξει τη βία στα γήπεδα, γι’ αυτό και χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους αστυνομικούς διευθυντές για αύριο Παρασκευή, για συντονισμό και εφαρμογή των νέων μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Αστυνομία επαναφέρει το μέτρο της ενημέρωσης του διαιτητή πως δεν θα εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, στην περίπτωση που αρχίσουν να πέφτουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ή που ανάψουν κροτίδες. Επίσης, οι είσοδοι των γηπέδων θα παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, τα επεισόδια να συμβαίνουν εκτός γηπέδου, ώστε να μην τιμωρείται η ομάδα των χούλιγκαν, η Αστυνομία έχει μετατρέψει ένα όχημα της ΜΜΑΔ (τύπου Pinzgauer της αυστριακής Steyr-Daimler-Puch) σε τεθωρακισμένο, τοποθετώντας στα παράθυρα σιδερένιες μπάρες ώστε να μην σπάζουν από ρίψεις αντικειμένων.

Με το όχημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία θα αιφνιδιάζει τους ταραξίες, αφού θα μπορεί να φτάσει στην καρδιά των επεισοδίων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.  Έως τώρα, οι αστυνομικοί προστατεύονταν μόνο με τις ασπίδες και το κράνος τους, ενώ κατά τα τελευταία επεισόδια οι χούλιγκαν είχαν ρίξει με σφενδόνες βίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που αποτελούσαν απειλή για τους εν υπηρεσία αστυνομικούς.

Με το όχημα αυτό που θα μεταφέρει ειδικά εκπαιδευμένους ΜΜΑΔίτες, θα γίνεται προσπάθεια να φτάσει η Αστυνομία πολύ κοντά στους ταραξίες για να τους διαλύσει. Ήδη η Αστυνομία έχει ζητήσει την αγορά δύο ειδικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούνται για διάλυση οχλαγωγικών ομάδων, ωστόσο τα κονδύλια για την προμήθειά τους δεν έχουν ακόμη αποδεσμευτεί.

Την Τετάρτη, κατά τη μηνιαία σύσκεψη της ηγεσίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ανοχή και πως θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τη νομοθεσία για πάταξη της βίας στα γήπεδα. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, θα καταβληθεί παράλληλα προσπάθεια ώστε οι αγώνες υψηλού κινδύνου να γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, για ν’ αποφεύγονται τα επεισόδια.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!