tromaktiko: Νέο Video με την τετρακίνητη FF δημοσίευσε η Ferrari

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Νέο Video με την τετρακίνητη FF δημοσίευσε η Ferrari





Αυτή είναι η νέα ιταλική πρόκληση και ακούει στο όνομα Ferrari FF. Με την κωδική της ονομασία ΄΄FF΄΄ δηλώνει τις τέσσερις θέσεις της (Four Seats) και την τετρακίνηση (Four Wheel Drive) που διαθέτει!


Η FF είναι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ferrari και παράλληλα η αντικαταστάτρια της 612 Scaglietti των 660 ίππων.

Σχεδιαστικά φέρει την υπογραφή του διάσημου οίκου Pininfarina και δανείζεται στοιχεία από τις 458 Italia, California και 599 GTB Fiorano.

Για την ώρα η Ferrari αποκάλυψε μόνο τις εξωτερικές φωτογραφίες της μήκους 4.907 χιλιοστών καλλονής της, η οποία διαθέτει 2+2 θέσεις και χώρο αποσκευών από 450 έως τα 800 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, που ναι, καλά καταλάβατε διαθέτουν ανάκληση!

Ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,3 λίτρων είναι αυτός που διάλεξε η ιταλική εταιρεία για να απογειώσει το αμάξωμα των 1.790 κιλών με τους 660 ίππους του στις 8.000 σ.α.λ. Τα περίπου 70 χλγρμ της ροπής του στις 6.000 σ.α.λ. εκτινάξουν τις επιδόσεις στα ύψη, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε 3,7΄΄, ενώ συνεχίζει να ανεβάζει αδιάκοπα ρυθμούς μέχρι τα 335χλμ/ώρα της τελικής της. Για την ακινητοποίησή της χρησιμοποιεί κεραμικούς δίσκους της Brembo, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων συναντάμε τα αυτορυθμιζόμενα αμορτισέρ SCM3, που προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες του δρόμου και το στιλ οδήγησης.

H FF χρησιμοποιεί το εξελιγμένο από τη Ferrari σύστημα τετρακίνησης 4RM, μεταφέροντας την ισχύς στους τροχούς με τη βοήθεια ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το βάρος του 4RM σύμφωνα με την ίδια είναι το μισό σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα που κυκλοφορούν, βοηθώντας στην πολύ καλή κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων 47/53 (εμπρός/πίσω). Η κατανάλωση καυσίμου σίγουρα θα ξεφεύγει κατά πολύ από τη μέση τιμή των 15,4 αισιόδοξων λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα που ανακοινώνει η Ferrari, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 360 γρ/χλμ.

Η επίσημη παρουσίαση της Ferrari FF θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.



http://www.peritroxon.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!