tromaktiko: Σχόλιο στην 15χρονη τζαμπατζού του ΟΑΣΘ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σχόλιο στην 15χρονη τζαμπατζού του ΟΑΣΘ



Δηλαδή άμα κατάλαβα καλά είναι μαγκιά να μην πληρώνεις εισιτήριο; Με την ίδια λογική της ανευθυνότητας γίνονται καταλήψεις στα σχολεία-πανεπιστήμια, θεωρούμε υποχρέωση του κράτους να περιθάλπει την σάρα και την μάρα...
, να δίνουν επιδόματα ανεργίας πολυτέκνων και συντάξεις σε περιπλανώμενους γύφτους και να τα φορτώνουν όλα στο δημόσιο -και να κόψουν οι άλλοι το σβέρκο τους -εμείς να είμαστε καλά οι ξύπνιοι και οι τζαμπατζήδες.
Μόνο που το 15χρονο αντί να του κάνουν κατήχηση μόνο για τα δικαιώματά του και μπράβο του (και εδώ είναι να απορεί κανείς,δεν θωρακίζουν νομικά τον έλεγχο στα λεωφορεία οι νομικοί τους σύμβουλοι και δεν έχουν συνεννοηθεί με τους αντίστοιχους της αστυνομίας ώστε να βρεθεί μια νομική φόρμουλα που να διασφαλίζει την νομιμότητα του ελέγχου και την τιμωρία των παραβατών -ξύπνιων -ασυνείδητων -κουτοπόνηρων-τζαμπατζήδων;) έπρεπε να του μάθουν και τις υποχρεώσεις του οι οποίες είναι να συνεισφέρει σε εισιτήρια για να μην επιβαρύνονται οι συμπολίτες της με ελλείμματα που δημιουργούνται και τα οποία εξοφλούμε με εξωτερικό δανεισμό και εξοντωτικούς τόκους.Θα έπρεπε να μάθει ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα και παιδεία-υγεία-περίθαλψη-ασφάλεια-πυροσβεστική-δρόμοι-δημόσιος φωτισμός-μάζεμα σκουπιδιών κλπ.παροχές κοστίζουν και επιβαρύνουν όλους μας.
Η κοπέλα δε, θα πρέπει να μάθει ότι στην Αγγλία άμα πιάσουν ορκωτό λογιστή ή άλλο αντίστοιχο στέλεχος να μην έχει πληρώσει εισιτήριο στα μέσα μαζική μεταφοράς τον απολύουν σούμπιτο-και καλά τον κάνουν.
Πιθανολογώ ότι έχει επηρεαστεί από νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου γιατί αυτοί έχουν την ξιπασιά ότι μας χρωστάνε όλοι και έχουν συνέχεια δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις ,και από τον Ιανουάριο μελετούν πότε θα πάρουν αναρρωτικές και πότε θα κολλήσουν άδειες με αργίες.
Είναι η νοοτροπία των ξύπνιων-παράσιτων που αντί να βοηθήσουν να ξεκολλήσει η άμαξα από τις λάσπες που μας οδήγησαν και αυτοί-ανεβαίνουν επάνω και αφήνουν τους τίμιους να προσπαθούν να την ξεκολλήσουν μόνοι τους και τους μαστιγώνουν και από πάνω.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!