tromaktiko: Δημόσιοι υπάλληλοι στο χώρο της υγείας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δημόσιοι υπάλληλοι στο χώρο της υγείας



Έχουμε κουραστεί όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να ακούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν την εφορία τους και δεν φοροδιαφεύγουν. Αυτό είναι μύθος …

Γιατί οι Δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται συνήθως σε μαύρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα Στην εργασία τους στο Δημόσιο δεν έχουν σωματική και πνευματική καταπόνηση . Ωράριο έχουν συγκεκριμένο και δεν έχουν κανένα έλεγχο για την εφαρμογή του. Άδειες, απουσίες, παιδιά κτλ. πολλές.
Άρα για την εργασία τους στο δημόσιο πληρώνουν φόρο για μια εργασία που δεν ασκούν ή υποαπασχολούνται. Για την πραγματικά δύσκολη εργασία στον ιδιωτικό τομέα ,δουλεύουν μαύρη εργασία. Και αλήθεια δεν κάνω συκοφαντική προπαγάνδα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ας ψάξει ή επιθεώρηση εργασίας και θα ανακαλύψει.
Εγώ θα αναφερθώ στον χώρο της υγεία που γνωρίζω.
1.Ιατροί . Πολλοί γιατροί του ΕΣΥ μετά από την υπηρεσία τους στο Νοσοκομείο, εργάζονται σε κλειστές μονάδες ιδιωτικών κλινικών, ή κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις καταγράφοντας στα πρακτικά του χειρουργείου το όνομα συνεργάτη.
2.Νοσηλευτές Οι Συνδικαλιστές τους διαμαρτύρονται για τον μικρό αριθμό των εργαζομένων νοσηλευτών και το μεγάλο αριθμό των ασθενών άρα δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία .Όμως στις περισσότερες ιδιωτικές κλινικές εργάζονται νοσηλευτές δημόσιοι υπάλληλοι από κρατικά νοσοκομεία παράλληλα με την δουλειά τους . Τότε καταλαμβάνουν την θέση ενός νέου νοσηλευτή αφ΄ενός και κυρίως στην κύρια εργασία τους δεν αποδίδουν τα μέγιστα .
3. Γενικά βοηθητικό Νοσηλευτικό προσωπικό
( νοσοκόμοι , τραυματιοφορείς κτλ) Ολοι δουλεύουν από κούριες ,ασφάλεια έως και ντελίβερι
4. Πληρώματα ασθενοφόρων. Αυτοί έχουν την πρωτιά γιατί δεν κάνουν κάτι και να το κρύψουν . Δουλεύουν σε ότι ιδιωτικό ασθενοφόρο κινείται ,μεθοδεύουν με άρνηση των διακομιδών από νοσοκομεία σε σπίτι ότι δεν είναι η δουλειά τους και ταυτοχρόνως μοιράζουν καρτούλες της ιδιωτικής κλινικής ή ιδιωτικής εταιρείας που εργάζονται στους συγγενείς. Δηλαδή όχι μόνο παρανόμως εργάζονται αλλά ψαρεύουν πελάτες με την άρνηση του ΕΚΑΒ.
Υπουργέ υγείας δεν ζητάς από τις επιτροπές κλινικών τις καταστάσεις της επιθεώρησης εργασίας και μετά να κάνεις διασταύρωση ποιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι ποιοι όχι.
Και ελέγξτε κυρίως αν αδελφός υπαλλήλου του ΕΚΑΒ
( συγγενή Α΄Βαθμού) έχει εταιρεία με ασθενοφόρα και σε αυτή εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ που προστατεύονται από την εκάστοτε διοίκηση . Τουλάχιστον ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ το γνωρίζει καλά . Γιατί.... Άνθρωπος του απασχολείται εκεί.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!