tromaktiko: Άρχισε η προετοιμασία για τον Οικ. Πατριάρχη – 18 έως 20 Μαϊου η επίσκεψή του στην Καβάλα

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άρχισε η προετοιμασία για τον Οικ. Πατριάρχη – 18 έως 20 Μαϊου η επίσκεψή του στην Καβάλα



Τα οργανωτικά θέματα, που ανακύπτουν ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην...

 Καβάλα τον ερχόμενο Μάιο, εξέτασαν χθες σε μια πρώτη συνάντησή τους στο Δημαρχείο ο Μητροπολίτης Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα αφιχθεί στην Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαϊου και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 20 του μήνα (ημέρα της εορτής της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας –της πρώτης Ευρωπαίας που βαπτίσθηκε Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο στην περιοχή του σημερινού ομωνύμου Βαπτιστηρίου, στον ποταμό Ζυγάκτη).
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα υποδεχθούν στην Καβάλα (αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» Χρυσούπολης) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης κ. Προκόπιος και οι τοπικές αρχές.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα, ο κ. Βαρθολομαίος θ’ αναγορευθεί επίτιμος δημότης Καβάλας στη διάρκεια ειδικής τελετής, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, θα κηρύξει την έναρξη διεθνούς συνεδρίου για τον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο και θα εκφωνήσει επίσημη ομιλία στο ΤΕΙ Καβάλας.
Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται επίσημα την Καβάλα, την οποία είχε επισκεφθεί προ πεντηκονταετίας ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας

kavalanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!