tromaktiko: Αυτή την Πέμπτη μαζί με τα «Επίκαιρα»

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αυτή την Πέμπτη μαζί με τα «Επίκαιρα»



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ
Πότε και πώς ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τι διαπραγματεύτηκε και τι συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν, που πήρε τη συνέντευξη από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τη ζωή και το έργο του, αποκάλυψε στα «Επίκαιρα» όσα θα μεταδοθούν το βράδυ της Κυριακής από τη γαλλική τηλεόραση και όσα αποσπάσματα… κόπηκαν και αφορούσαν την Ελλάδα. Το εντυπωσιακό της συνέντευξης είναι η αποκάλυψη του κ. Εσκουλάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, πριν ακόμη ενημερώσει και διαπραγματευτεί με την ΕΕ, λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του κόμματός του, επικοινώνησε επανειλημμένως με τον κ. Στρος-Καν και διαπραγματεύτηκε την παρέμβαση του ΔΝΤ. Ένα στοιχείο που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό και να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και την αναγκαιότητα των Μνημονίων. Ακόμη, αποκαλύπτει την άποψη του Στρος-Καν για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ διαπιστώνει ότι είμαστε σε ελεγχόμενη πτώχευση και ότι «ο Γ. Παπανδρέου μεθόδευσε το Μνημόνιο και θα μας οδηγήσει σε χρεοκοπία». Εκτιμά ότι δεν αποκλείεται προσφυγή στις κάλπες, γιατί «έτσι θέλουν να εκβιάσουν το λαό με ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να συναινέσει. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντίστασης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Η αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγούσε τη χώρα σε εφιάλτη διαρκείας, τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών και ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο υπερασπίζεται τις αυστηρές ποινές των φοροφυγάδων, υποστηρίζοντας ότι μπαίνουν επίσης δικλείδες ασφαλείας για εκείνους που δικαιολογημένα αδυνατούν να ανταποκριθούν.

ΝΟΤΗΣ ΜΥΤΑΡΑΚΗΣ
Την ανάγκη να διορθώσει η κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής ό,τι υπέγραψε πριν από περίπου ένα χρόνο, επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ και σημειώνει ότι ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου και το επιτόκιο δανεισμού αποτελούν τροχοπέδη. Επίσης, προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια θα πληθύνουν οι φωνές για ελεγχόμενη έκδοση νέου χρήματος στην Ευρωζώνη.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΛΟΠΕΘ ΓΚΑΡΙΔΟ, Υφυπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ισπανίας
ΠΙΕΡ ΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΕΡΣΑΝΙ, Γραμματέας Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Τι κρύβει πίσω από τα χαμόγελα και τις διπλωματικές απαντήσεις η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη, πώς προωθεί το δόγμα του νεοοθωμανισμού, με τελικό στόχο την «κοσοβοποίηση» της ευρύτερης περιοχής.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Πώς το νέο Σώμα που απαρτίζεται από πυροσβέστες, με κύριο αντικείμενο την δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, γίνεται… Σώμα ομήρων συμβασιούχων.

ΟΚΑΝΑ
Το πόρισμα-«φωτιά» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για… πάρτι σπατάλης με απευθείας αναθέσεις, υπερβολικές αυξήσεις μισθών και επιδομάτων, καταχρηστικές υπερωρίες και χλιδάτα ταξίδια στον Οργανισμό κατά τη διετία 2008-2009.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!