tromaktiko: Ρουμανία: Τη διάθεση 200 εκατ. ευρώ προβλέπει για τη χώρα η στρατηγική της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ρουμανία: Τη διάθεση 200 εκατ. ευρώ προβλέπει για τη χώρα η στρατηγική της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου



Τη διάθεση 200 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2011-2014, προβλέπει για τη Ρουμανία, η στρατηγική της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Αντρέι Κοντακόφ, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Βουκουρέστι.
Στη στρατηγική της ΤΕΑΕΠ εντάσσεται η διάθεση 40 έως 50 εκατ. ευρώ, ανά έτος, για την υλοποίηση τεσσάρων ή πέντε έργων σε ετήσια βάση, κατά τον κ. Κοντακόφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η στρατηγική της ΤΕΑΕΠ αποτελεί θέμα συνομιλιών με τις ρουμανικές αρχές και σε περίπτωση που υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, τότε θα εγκριθεί από το συμβούλιο της τράπεζας, τον Απρίλιο του 2011.

Από το 1999 και έπειτα, η ΤΕΑΕΠ χορήγησε 22 δάνεια στη Ρουμανία, συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "Agerpres".

Η ΤΕΑΕΠ είναι μια πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα, η οποία χορηγεί αναπτυξιακά δάνεια στις χώρες -μέλη. Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και μέλη της είναι οι χώρες της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου, δηλαδή η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Ουκρανία και ο Μόλδοβας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!