tromaktiko: Ακτή Ελεφαντοστού: Πάνω από 80.000 οι πρόσφυγες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ακτή Ελεφαντοστού: Πάνω από 80.000 οι πρόσφυγες



Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύει την βοήθειά του για τον σημαντικά αυξανόμενο αριθμό όσων εγκαταλείπουν την Ακτή Ελεφαντοστού, για να ξεφύγουν από τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη χώρα...
"Ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί ανησυχητικά και η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί καθώς οι βιαιότητες συνεχίζονται εναντίον των αμάχων στην Ακτή Ελεφαντοστού", δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του υπηρεσίας του ΟΗΕ Τόμας Γιάνγκα.

"Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σίτιση των προσφύγων αλλά οι κινήσεις μας στο εσωτερικό της Ακτής Ελεφαντοστού περιορίζονται εξαιτίας της βίας και της επισφαλούς κατάστασης. Η ανησυχία μας εντείνεται όσον αφορά την πίεση που ασκούν οι πρόσφυγες στον τοπικό πληθυσμό στη Λιβερία".

Στη Λιβερία, έφθασε νέο κύμα εκτοπισμένων από την Ακτή Ελεφαντοστού στα τέλη Φεβρουαρίου διπλασιάζοντας τον αριθμό των προσφύγων από τη χώρα αυτή, οι οποίοι στο εξής ανέρχονται σε 80.000.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, που εδρεύει στη Ρώμη, προβλέπει την παροχή βοήθειας σε 186.000 ανθρώπους, με 25.000 τόνους τροφίμων. Ο προϋπολογισμός της βοήθειας ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ακτή Ελεφαντοστού το ΡΑΜ προβλέπει την παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε 125.000 ανθρώπους για έξι μήνες. Η ανθρωπιστική επιχείρηση, ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει σίτιση και ειδική βοήθεια για παιδιά μικρότερα των πέντε ετών, γυναίκες που θηλάζουν, έγκυες και ασθενείς του AIDS.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!