tromaktiko: Απάντηση της ΕΤΕ στις δηλώσεις στελεχών της Alpha Bank

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Απάντηση της ΕΤΕ στις δηλώσεις στελεχών της Alpha Bank



Στην ορθότητα της πρότασης της για φιλική συγχώνευση με την Alpha Bank και στα οφέλη που αυτή εξασφαλίζει και για τα δύο μέρη...
εμμένει η Εθνική Τράπεζα, σε απάντηση δηλώσεων στελεχών της Alpha Bank ότι η πρόταση δεν ήταν συμφέρουσα και το θέμα θεωρείται «νεκρή υπόθεση».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ανθιμος Θωμόπουλος δήλωσε ότι «για την ορθότητα και τα μεγάλα οφέλη της φιλικής πρότασής μας προς την Alpha Bank έχουν αποφανθεί οι αγορές και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί”, ενώ συμπλήρωσε ότι «Η ΕΤΕ επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι μόνο με φιλικές προσεγγίσεις μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τις συνέργειες που προκύπτουν από τέτοιου είδους συναλλαγές”.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ως νεκρή χαρακτήρισε την υπόθεση συγχώνευσης της Alpha Bank με την Εθνική Τράπεζα ο Γενικός Διευθυντής και Chief Operating Officer της Alpha κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους Financial Times, o κ. Φιλάρετος είπε ότι η Alpha Bank δεν θα εξέταζε άλλες προσφορές συγχώνευσης από την Εθνική Τράπεζα και σημείωσε ότι όσον αφορά στην Alpha η συμφωνία δεν πρόκειται να προχωρήσει. «Σε ό, τι μας αφορά αυτή η συμφωνία είναι νεκρή», είπε ο κ. Φιλάρετος.

Επίσης, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Chief Financial Officer της Alpha Bank δήλωσε στους Financial Times ότι η θέση της τράπεζας υποστηρίζεται από τους μεγάλους ξένους μετόχους του ιδρύματος, στους οποίους περιλαμβάνονται το Κατάρ, η Blackrock Inc (BLK) και η Fidelity International Ltd, και οι οποίοι όπως τόνισε ο κ. Ψάλτης εκτιμούν ιδιαίτερα την προσέγγιση που ακολουθεί η διοίκηση της Alpha Bank.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!