tromaktiko: «Βίοι αντίθετοι» για ALTER και ΕΡΤ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Βίοι αντίθετοι» για ALTER και ΕΡΤ



Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα και ειδήσεις, είναι από τη Δευτέρα και έως την Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER...Τα χρέη του σταθμού, που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, έχουν φέρει σε τέλμα το κανάλι, που αναζητά νέο δάνειο.
Το δημόσιο έλαβε νέα μέτρα διασφάλισης έναντι του ΑLTER εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3,28 εκατ. ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους.

Παρά τα χρέη επί μήνες η επιχείρηση προσπαθεί να επιτύχει νέες δανειοδοτήσεις, την ώρα μάλιστα που έχει πέσει κατακόρυφα η διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ
Στον αντίποδα, το μόνο τηλεοπτικό δίκτυο που δεν επηρεάζεται από την κρίση είναι η ΕΡΤ, που συνεχίζει να λαμβάνει 300 εκατ. ευρώ επιχορήγηση από όλους τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ενώ, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, εξακολουθεί να κερδίζει μερίδιο και από τη διαφημιστική πίτα δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 300 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης θα ξεπεράσουν κατά πολύ φέτος τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τα οποία κάποιοι τα υπολογίζουν λίγο

skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!