tromaktiko: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ



Διαβάσαμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (25/3/2011), απόσπασμα της συνέντευξης του πρόεδρου της Ερασιτεχνικής... στο ραδιοφωνικό σταθμό « ΝΟVΑ ΣΠΟΡ FM », σύμφωνα με το οποίο, απαντώντας για το μοντέλο της λαϊκής βάσης, δήλωσε :

“Δεν υπάρχουν αυτά τα παραμύθια...... Ο κόσμος έχει την Α.Ε.Κ. πρώτη στο μυαλό του. Αυτά δεν γίνονται, με λαϊκή βάση. Είδαμε τι έγινε και με το μπάσκετ, που το πήρε ο λαός της Α.Ε.Κ.”

Επειδή η Ένωσή μας πιστεύει, ότι ταιριάζει στην ΑΕΚ να υπερβαίνει τις κρίσεις, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς προκαταλήψεις και, ιδιαίτερα, σε θέματα στα οποία διακυβεύεται η πρωταγωνιστική παρουσία της ομάδας, τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η εκμετάλλευση των απόψεων κάθε Ενωσίτη.

Θέλουμε, λοιπόν, στο πλαίσιο δημιουργικού διαλόγου, αντικρούοντες τις πιο πάνω απόψεις, με τις αντίθετες θέσεις μας, για τη δημιουργία μιας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ εταιρίας, προς το συμφέρον της Α.Ε.Κ., να παρατηρήσουμε τα εξής:

Όλες οι ομάδες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο , Μπενφίκα, Πόρτο κ.λ.), που αντικειμενικά αποτελούν την αφρόκρεμα, όχι μόνο του Ευρωπαϊκού, αλλά και του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αποτελούν Αθλητικά Σωματεία, όπως ακριβώς και η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., γιατί τους το επιτρέπει η νομοθεσία τους, με χιλιάδες μέλη να εκλέγουν τις διοικήσεις τους και να μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που τις αφορούν και έτσι αποτελούν κλασσική μορφή οργανώσεων λαϊκής βάσης.

Α. Στη χώρα μας, επειδή από το 1979 είναι υποχρεωτική η εμφάνιση των επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, η Ένωσή μας, προτείνει την μετατροπή της Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε. σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ανώνυμη εταιρεία, με την υπάρχουσα νομοθεσία και χωρίς χρονοβόρες τροποποιήσεις, με κύρια χαρακτηριστικά :

i. την αύξηση του κεφαλαίου της με ευρεία διασπορά μετοχών χωρίς περιορισμό ύψους συμμετοχής, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος και οι νυν μέτοχοι.

ii. την άμεση συμμετοχή του λαού της στη λήψη αποφάσεων και την εκλογή των οργάνων της.

iii. την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή μελών του Δ.Σ

iv. την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και

v. την απόλυτη διαφάνεια, με την εφαρμογή των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης (εσωτερικός έλεγχος, εσωτερική οργάνωση), για να μη επαναληφθούν αυτά που καταγγέλλουν οι τωρινοί μέτοχοι.

Γιατί, λοιπόν, μια ομάδα οργανωμένη, με διαφάνεια στη διαχείρισή της και με διοίκηση που θα εκλέγεται απ’ ευθείας από τους ΑΕΚτζήδες όλης της υφηλίου, με την εξ αποστάσεως ψήφο τους, να μην είναι πρώτη και να γίνει πρώτη μόνο με διοίκηση διορισμένων ή με ψήφους «επενδυτών» αμφιβόλου αθλητικού φρονήματος, όπως γράφεται στον Τύπο;

Β. Αναφέρεται το τμήμα του μπάσκετ, στη συνέντευξη, ως παράδειγμα αποτυχίας λαϊκής βάσης. Από όσα γνωρίζουμε, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, έστω και κάποια μορφή λαϊκής βάσης, στην Α.Ε.Κ.-Κ.Α.Ε. Εκτός, αν εννοεί την καταβολή χρημάτων στην Κ,Α,Ε.-Α.Ε.Κ. από τους φιλάθλους της και τη διαχείρισή τους από …άλλους και, μάλιστα, ανεξέλεγκτα. Εμείς προτείνουμε τη συμμετοχή των φιλάθλων, έναντι μετοχών, που θα τους δίνουν το δικαίωμα ελέγχου στη διαχείριση και συμμετοχή στις αποφάσεις και την εκλογή Δ.Σ.

Η Ένωσή μας πρότεινε, αρμόδια, να συζητήσουμε την εφαρμογή του μοντέλου μιας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ Κ.Α.Ε. και στο μπάσκετ, αλλά ακόμη περιμένουμε απάντηση.

Γ. Τέλος, πρέπει να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., ενημερώνοντας, ταυτόχρονα και τους φιλάθλους μας, ότι, στη τακτική Γ.Σ. της Α.Ε.Κ-Π.Α.Ε, που έγινε στις 18/1/2010, προσυπέγραψε, ως εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής, μαζί με μικρομετόχους-μέλη της Ενώσεώς μας και έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνέλευσης, κοινό αίτημα, για την μετατροπή της Π.Α.Ε., σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Το ίδιο έκανε και στο από 22/2/2010 κοινό με τους μικρομετόχους αίτημα, για να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. και θέμα μετατροπής της Π.Α.Ε., σε εταιρεία λαϊκής βάσης.

Ρωτάμε λοιπόν, τι άλλαξε από τότε και μετέβαλε άποψη ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής?. Το μόνο που άλλαξε είναι η διοίκηση της Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε. Τότε, πρόεδρος ήταν ο κ. Θανόπουλος, ενώ τώρα είναι ο κ. Αδαμίδης.


Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ

"Η ΑΕΚ μας ενώνει"

"Η Αλήθεια μας δυναμώνει"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!