tromaktiko: Ένας Τσετσένος σκύλος στην Ελλάδα…

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ένας Τσετσένος σκύλος στην Ελλάδα…



Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Στο έξοχο βιβλίο του Μισέλ Μεζονέβ που τιτλοφορείται «Ένας Τσετσένος σκύλος στη Μασσαλία»
 μια παράταιρη ομάδα ανθρώπων ακολουθεί –θεωρητικά- τα βήματα του τετράποδου ήρωα σε μια ιστορία που μπλέκει τον υπόκοσμο, το χιούμορ, την σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων, τη φτώχεια, τη ματαιοδοξία, τον εύκολο πλουτισμό και τον έρωτα. Σαν το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα πράγμα.
Το πρόβλημα στην χώρα αυτή δεν είναι ότι «δεν υπάρχουν νόμοι». Είναι ότι δεν εφαρμόζονται. Τι πιο εύκολο άλλωστε από τον κάνει ο καθένας ό, τι του καπνίσει χωρίς να ανησυχεί για το παραμικρό κόστος. Πάρτε τον νόμο για το κάπνισμα για παράδειγμα.
Οι πρώτες κασέτες της περίφημης παράγκας παραπέμφθηκαν στις καλένδες και η υπόθεση έμεινε έτσι. Όπως και στο Βατοπέδι, τίποτα μεμπτό δεν έγινε κι εκεί…
Τώρα, νέα βροχή καταγγελιών ήρθε στον όμορφο, ηθικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά, δεν σόκαρε κανέναν. Το δημοφιλέστερο άθλημα έχει πέσει τόσο χαμηλά που σε λίγο στα γήπεδα θα πηγαίνουν μόνο οι κάφροι και οι ανυποψίαστοι.
Και παράγοντες θα μείνουν τα λαμπρά καμάρια που βρίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές ή μέσω των στηλών των εφημερίδων.
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν τα όσα κατήγγειλε ο παλιός διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς για τον αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός και εμπλέκουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον διαιτητή Δαλούκα, τον Αχιλλέα Μπέο και τον Σοφοκλή Πιλάβιο ευσταθούν. Αυτό είναι δουλειά του αρμόδιου εισαγγελέα να το βρει.
Δεν ξέρουμε επίσης τα όσα δροσερά συζήτησαν (sic…) o Aλέξης Κούγιας και ο Μπέος χθες βράδι σε τηλεοπτική εκπομπή αν αληθεύουν.
Αν όντως υπάρχουν κασέτες που αποδεικνύουν ότι είναι εντελώς σάπιο το βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν παράνομες δραστηριότητες.
Με τα «αν», είχε πει ο Μάο, δεν γράφεται η ιστορία. Γράφεται όμως με αποδείξεις και αδιάσειστα επιχειρήματα. Εφόσον υπάρχουν τέτοια καλό είναι να δημοσιοποιηθούν ώστε να μάθουμε και εμείς τι πραγματικά συμβαίνει. Αν όχι, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη ο Βοργιάς και ο Κούγιας από όσους σπίλωσαν με τα όσα είπαν.
Αλλά να γίνει κάτι ρε παιδιά επιτέλους. Χωρίς να τα πάρει όλα ο βοριάς και χωρίς την απειλή των Τσετσένων…

http://topontiki.gr/article/14544





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!