tromaktiko: Αιματηρές διαδηλώσεις στην Υεμένη

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αιματηρές διαδηλώσεις στην Υεμένη



Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε, τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι 80 τραυματίστηκαν, όταν η αστυνομία επιτέθηκε κατά των διαδηλωτών στο...
 πανεπιστήμιο της Σαναά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυνάμεις καταστολής άνοιξαν πυρ κατά των νεαρών διαδηλωτών, που έχουν κατασκηνώσει εδώ και εβδομάδες στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SABA επέρριψε την ευθύνη για τα πυρά σε ενόπλους που συνδέονται μ' έναν αρχηγό φυλής και μετέδωσε πως τραυματίσθηκαν τρεις διαδηλωτές και τρεις αστυνομικοί.

Στην πόλη Άτακ, εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ και την τιμωρία των υπευθύνων για τη βία καταστολή.

Φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση και στη νότια πόλη Άντεν, με κεντρικό σύνθημα: "Όχι σπουδές, όχι διδασκαλία, μέχρι να πέσει η προεδρία", ενώ το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Σχεδόν 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις μαζικές διαμαρτυρίες στην Υεμένη εναντίον του Σάλεχ που διοικεί τη χώρα εδώ και 32 χρόνια

politis-news.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!