tromaktiko: Απεργούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απεργούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι



Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), με απόφαση γενικής συνέλευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.)... προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, με συγκέντρωση στις 11:00, έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην Αθήνα και έξω από το κτήριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής στις 9:30 στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την κατάργηση του περιορισμού του «24μήνου» (άρθρων 5 και 6 του ΠΔ 164/2004).

Όπως αναφέρουν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι σε σχετική ανακοίνωση, «τη μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον, την προκαλούν οι περιορισμοί των άρθρων 5 και 6 του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, που δεν μας επιτρέπουν να ξαναεργαστούμε, μόλις συμπληρώσουμε 24μήνες εργασίας».

Συμπληρώνουν, επίσης, ότι το 24μηνο «όχι μόνο έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό του κράτους, αλλά αντιθέτως συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων».

Σύμφωνα με τον Σ.ΕΚ.Α. είναι παραλογισμός, κάθε 24 μήνες να επαναλαμβάνονται τα ίδια έξοδα εκπαίδευσης του νέου προσωπικού, προκειμένου να γίνει παραγωγικό, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνονται οριστικά οι έμπειροι και καταρτισμένοι εργαζόμενοι, στους οποίους το κράτος έχει επενδύσει και τους έχει ήδη εκπαιδεύσει.

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!