tromaktiko: Το παγκάκι του μεγάλου ποιητή Άγγελου Σικελιανού, με θέα τη θάλασσα...

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το παγκάκι του μεγάλου ποιητή Άγγελου Σικελιανού, με θέα τη θάλασσα...



Αυτό το παγκάκι έχει πραγματικά τη δική του ιστορία, όπως και όλο το ξενοδοχείο μέσα στο οποίο βρίσκεται και δε είναι άλλο από το sikyon coast στο Ξυλόκαστρο. Το 1916 ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός μαζί με την πρώτη του σύζυγο, Αμερικανίδα Εύα Πάλμερ, ολοκλήρωσε την κατασκευή της βίλλας στο κτήμα του στην Συκιά Κορινθίας. Το μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας οικοδόμημα...
αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο εφοπλιστής Σπύρος Τυπάλδος.

Με επίκεντρο την βίλλα του Σικελιανού και το γειτνιάζον πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου ο Έλληνας εφοπλιστής δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την ομώνυμη ακτοπλοϊκή εταιρεία, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Στην σημερινή του μορφή το Sikyon Coast Hotel είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην μαγευτική κορινθιακή παραλία, που συνορεύει με το πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου. Απέχει μόλις 117χλμ. από την Αθήνα.

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Μάρκος με το Λεωνίδα Τυπάλδο, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Γιάννη είναι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Δύο νέα παιδιά που δίνουν καθημερινά αγωνα για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον επισκέπτη και αν δείτε αυτό το «στολίδι» από κοντά θα διαπιστώσετε τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω!
www.markos.tv
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!