tromaktiko: Σχετικά με την προκήρυξη της Πυροσβεστικής

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την προκήρυξη της Πυροσβεστικής



Σχετικά με την προκήρυξη της Πυροσβεστικής για Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης .
Άκρως φωτογραφικός διαγωνισμός και συγκεκριμένα ;
Για τους εργαζόμενους ως εποχικοί στην Πυροσβεστική...

- Δεν χρειάζεται Απολυτήριο λυκείου-Γυμνασίου
- Δεν θα περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες
- Δεν θα περάσουν από ψυχοτεχνικά τεστ
- Δεν υπάρχει όριο ύψους
- Δεν υπάρχει όριο βάρους
- Δεν υπάρχει όριο ηλικίας
Για όλους τους υπόλοιπους πολίτες ακόμη και για τους Εθελοντές Πυροσβέστες δεν ισχύουν θα περάσουν κανονικά από όλες τις δοκιμασίες.
Τα τελευταία χρόνια στις προκηρύξεις για μόνιμους Πυροσβέστες είδα να μένουνε εκτός πολίτες που στοίβανε την πέτρα με το χέρι άλλα δεν είχανε Απολυτήριο λυκείου , είδα πολίτες να έχουνε 19 Απολυτήριο λυκείου αλλά να είναι 1.69,5 στο ύψος , είδα πολίτες με διδακτορικά να μη μπορούν να περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες .Τώρα έρχεται ο Υπουργός και τα αλλάζει όλα!!!Ντροπή!!! Ντροπή και στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής που δημιουργεί Σώμα δύο ταχυτήτων .Ποια είναι η άποψη των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών για τον διαγωνισμό?? Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική έχει 4.200 κενά και αναφέρεται στο νομοσχέδιο ότι με την πρόσληψη των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης θα μειωθούνε οι οργανικές θέσεις της Πυροσβεστικής κατά 4.000. Άρα τα επόμενα χρόνια (7χρόνια τουλάχιστον)δε θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού .Αυτό σημάινει ένα γερασμένο Σώμα , αφού έχει να πάρει μονίμους από το 2007.
Επίσης ένα από τα ενδιαφέροντα του νομοσχεδίου είναι ότι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα χουν ως κύρια καθήκοντα την Δασοπυρόσβεση και θα επικουρούνε το Πυροσβεστικό έργο, βοηθητικοί δηλαδή .Θα γίνω λιγάκι κουραστικός αλλά πρέπει !!!Με την πρόσληψη τους θα αποτελούνε το 1/3 του Σώματος , δηλαδή από τα δύο 2 οχήματα της εξόδου το ένα θα ναι με επικουρικούς ,ανεκπαίδευτους ως προς το αντικείμενο εργασίας της διάσωσης από τροχαία ,σπίτια ,καράβια,υπόγεια -πυρκαγές χημικών,αερίων και άλλα πολλά που πρέπει να γράφω μια ώρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!