tromaktiko: Σχετικά με τον εξοπλισμό του αστυνομικού

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τον εξοπλισμό του αστυνομικού



Θα σου απαντήσω πάλι και μάλιστα όπως και εσύ λες Φιλικά & χωρίς διάθεση για αντιπαραθέσεις.

Βλέπω ότι πράγματι είσαι σχετικός με το όλο θέμα και αυτό είναι καλό, γιατί θα διαπιστώσεις ότι από μερικές λεπτομέρειες ότι δεν λέω καθόλου ανακρίβειες, αλλά δυστυχώς μέρος της αλήθειας, γιατί αν σου έγραφα από εδώ τι ακριβώς συμβαίνει θα φρίκαρες.
¨όταν ξεκίνησε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, έλεγα ότι λυπάμαι αυτά τα παιδιά που θα σακατευτούν από τις πτώσεις που θα έχουν λόγω των λιωμένων ελαστικών τους. Βλέπεις όπως σου είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση που μου απάντησες ήμουν στην Ομάδα Ζ, και τουλάχιστον έως το 2001 που έφυγα μας δικαιολογούσαν λάστιχα κάθε 30.000 χιλ όταν στην δική μου μηχανή δεν τα άφηνα πάνω από 10.000 χιλ. και πάλι όχι για να είμαι in, αλλά για να παραμείνω επάνω στην μηχανή και να μην γράφω χιλιόμετρα με την πλάτη στον δρόμο.
Πάμε τώρα στις ανακρίβειες που λες ότι λέω.
Αν πρόσεξες γράφω για την αγορά του όπλου πάνω από 10 χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα μιας και είσαι του χώρου (σκοπευτής και σίγουρα καλύτερος από εμένα ….σοβαρολογώ σε αυτό κ μην το πάρεις για ειρωνεία) Ήταν η εποχή που μας επέτρεψαν να έχουμε και πάλι ιδιωτικά όπλα ..Μπορεί να είναι και 15 χρόνια και δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν πολύ την ανάγκη μας να εξοπλιστούμε και μας βάρεσαν στα αυτιά κανονικά (Glock) το όπλο που αγόρασα τότε.
Ερχόμαστε στο σήμερα. Η Υπηρεσία που εγώ υπηρετώ θα μου διέθετε πιστόλι και δεν θα αγόραζα. Όμως τα Κεντρικά Ιατρεία χορηγούν ακόμα 32ρια!!!Επίσης το Τμήμα της Πεύκης στο οποίο υπηρετεί συγγενικό μου πρόσωπο χορηγούν ακόμα 32αρια!!!
Και μην νομίσεις ότι ακόμα και στα Ιατρεία δεν πάνε μέτρα, σε διαδηλώσεις και στα γήπεδα η δεν φυλάνε σκοπιές (Μιλάω για αστυνομικούς κ όχι για γιατρούς για να μην παρεξηγηθώ)
Για τις σφαίρες που λες αν δεις την ανάρτηση μου θα δεις ότι αναφέρω ότι πλέον δεν ρίχνω και ότι αναφέρομαι σε δραχμές και όχι σε ευρώ, δηλαδή μιλάω πάλι για μια δεκαετία πίσω.
Ακόμα όμως κ τα 30 ευρώ που αναφέρεις κ σίγουρα έτσι θα είναι η να στο πω κ διαφορετικά έστω κ 1 ευρώ να έδινα θα το θεωρούσες σωστό? Εσένα είναι το χόμπι σου να είσαι σκοπευτής, άλλα εμένα υποχρεούται η Πολιτεία να με εκπαιδεύσει για να μπορώ να προστατεύω τον εαυτόν μου κ τους πολίτες.
Ένα θα σου πω. Υπηρέτησα σαν Έφεδρος Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις και εκεί που μπορεί κ να μην γινόταν ποτέ πόλεμος έριξα χιλιάδες σφαίρες κ με οτιδήποτε όπλο διέθετε ο Ε.Σ.
Ακόμα κ με αντιαρματικά κ εδώ που έχουμε κάθε μέρα πόλεμο στα 25 χρόνια Υπηρεσίας να έχω κάνει 3-4 φορές βολές?
Στα άλλα πού λες συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κ τα είπα κ εγώ… Ανεκπαίδευτοι εντελώς είμαστε κ αυτό πάντα με νευρίαζε κ πάντα έκανα φασαρίες με κάθε μαλάκα αξιωματικό που μας έλεγε πα….ριές. Ζητούσα να εκπαιδευτώ, αλλά δυστυχώς αυτοί θα ασχοληθούν με τον μπατσάκο? Δεν πάει να πνιγεί… Αν κάνει σωστή ενέργεια κ χτυπήσει ή συλλάβει κακοποιούς οκ, αν κάνει μαλακία λόγω μη εκπαίδευσης τότε τον στήνουμε στα 2 μέτρα.
Συμφωνώ ότι πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια φίλε μου και ειλικρινά χάρηκα που είσαι γνώστης κ καθόλου εμπαθής. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά αφού ασχολείσαι με όπλα ρώτα για την περίοδο που σου ανάφερα κ θα δεις ότι οι τιμές που αναφέρω είναι πέρα για πέρα δυστυχώς αληθινές. Επίσης γνωρίζω ότι τώρα είναι πολύ φθηνότερα τα όπλα τουλάχιστον.
Για τα αλεξίσφαιρα δεν έχω άποψη.
Ένας αστυνομικός.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!