tromaktiko: Εμμένει στις ποινές το Υπ. Οικονομικών

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εμμένει στις ποινές το Υπ. Οικονομικών



«Δεν θα κάνουμε πίσω στην αυστηροποίηση των ποινών για την φοροδιαφυγή» διεμήνυσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη Βουλή για το φορολογικό...
 νομοσχέδιο.
Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τις αυστηρές ποινές που επιβάλλει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σωστές και δίκαιες, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα έχουν αποτέλεσμα και αν συνεχίσουμε έτσι θα βγούμε από την κρίση», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να βγει στις αγορές στο τέλος του 2011.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει επιμήκυνση του μνημονίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το μνημόνιο λήγει το 2013, η αποπληρωμή του δανείου ξεκινάει μετά και συνεχίζεται μετά».

Σχετικά με την υστέρηση στα έσοδα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται και σε τεχνικά ζητήματα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ευχαριστημένο από την πορεία είσπραξης των εσόδων και υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν.

Αιχμές άφησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και για όσους υποκινούν τους πολίτες στο κίνημα δεν πληρώνω. «Να καλέσετε τους πολίτες στο κίνημα ανυπακοής σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Aντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη πυροδότησε η ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη της συζήτησης, προχώρησε σε αλλαγή στην εν λόγω ρύθμιση με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει την πλειοψηφία της διοίκησης του Μεγάρου Μουσικής, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στο Μέγαρο.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ρυθμίσεις που υπακούουν σε όσα θέλουν κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω διάταξη

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!