tromaktiko: Αυτή την Πέμπτη μαζί με τα «Επίκαιρα»

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αυτή την Πέμπτη μαζί με τα «Επίκαιρα»



Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Η καταλυτική εξέλιξη των τελευταίων ημερών, η οποία επαναπροσδιορίζει τα σενάρια σχετικά με το μέλλον της χώρας, κατά συνέπεια και το πολιτικό κλίμα το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν....
υπάρχει αίσιο τέλος στην περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η ελληνική κοινωνία. Το Μνημόνιο έχει αποτύχει και αυτό είναι σαφές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Εξ ου και οι διαρκείς αναθεωρήσεις, οι οποίες στην ουσία ανακυκλώνουν τα αδιέξοδά του, βυθίζοντας τη χώρα ακόμη περισσότερο στην ύφεση και τη φτώχεια…
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΓΚΤΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ
Η κυβέρνηση υπογράφει και βάζει σε εφαρμογή το 4ο Μνημόνιο, αναγνωρίζοντας έτσι εμπράκτως ότι απέτυχαν οι εκτιμήσεις της για όλα τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη. Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ότι οδηγούμαστε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο, με τη βεβαιότητα ότι το επόμενο θα είναι σίγουρα χειρότερο από το προηγούμενο. Το 4ο Μνημόνιο επιβεβαιώνει όλα τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλλει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα και εγείρει πολιτικά και ηθικά ζητήματα. Μια κυβέρνηση σε νευρική κρίση, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε αναβρασμό και μια χώρα χωρίς… πυξίδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: «ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Πρόταση στους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας να διεκδικήσουν μέσω ανοιχτών διαδικασιών και να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία τους, μαζί με το επιχειρηματικό ρίσκο, απευθύνει μέσω της συνέντευξής του στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, προβαίνοντας μάλιστα σε μια πρόσκληση-πρόκληση η οποία θα συζητηθεί. Ο Δημήτρης Ρέππας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο Μνημόνιο και σχολιάζει ότι «ούτε θα σώσει τη χώρα ούτε θα την καταστρέψει», ενώ παραδέχεται ότι μαζί με την εξάλειψη εστιών συστημικής παθογένειας του ελληνικού κράτους «ανατρέπει τελείως τα στοιχειώδη στον προγραμματισμό ζωής χιλιάδων πολιτών».


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…
Παράλογο κι όμως αληθινό! Εδώ και χρόνια το Δημόσιο έχει υιοθετήσει την πολιτική να… «χρωστάει και της Μιχαλούς». Πληρώνει όποιον θέλει, όποτε θέλει, με αποτέλεσμα να χρωστά πολλά σε πάρα πολλούς, παρ’ όλα αυτά απαιτεί πληρωμή εδώ και τώρα για κάκιστες υπηρεσίες που παρέχει ή νομίζει πως παρέχει. Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και σε ποιους τομείς το Δημόσιο έχει κηρύξει «στάση πληρωμών». Τι γίνεται με χιλιάδες συνταξιούχους, Δημόσιους Υπαλλήλους, Δήμους, φορείς, νοσοκομεία και επιχειρήσεις.


ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ!
Οι πιο επιτυχημένες κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δομές Κοινωνικής Μέριμνας, που στηρίζουν προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ κ.λπ. βρίσκονται, κυριολεκτικά, στην κόψη του ξυραφιού. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποκλείει, στην πραγματικότητα, πάνω από τους μισούς σημερινούς δικαιούχους, ενώ αλλάζει τη φιλοσοφία και τον προσανατολισμό των προγραμμάτων, λειτουργώντας πλέον ως πρόγραμμα ενίσχυσης ανέργων και όχι ως πρόγραμμα υποστήριξης ανήμπορων ανθρώπων. Τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση, πόσοι παραμένουν στο πρόγραμμα και τι γίνεται με τους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Νομοσχέδιο-πρόκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης: Επιβάλλουν με λογοκρισία τη… διαφορετικότητα
• Η νέα Λιβύη: Μάχη φυλών για την εξουσία – Καραδοκεί για επέμβαση η Δύση
• Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Παράτυπες προαγωγές με κομματικά κριτήρια


ΚΑΙ
Ένας αναλυτικός οδηγός φορολογικών δηλώσεων. Πώς θα αποφύγετε τις παγίδες και θα γλιτώσετε φόρο. Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το «ραντεβού» με την εφορία.

Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Αυτιάς, Ζέζα Ζήκου, Μιχάλης Ιγνατίου, Γιώργος Κουβαράς, Μενέλαος Γκίβαλος, Γιώργος Δελαστίκ, Αλέξης Μητρόπουλος, Στρατής Λιαρέλλης, Ανδρέας Αθανασίου, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Βεργόπουλος, Παναγιώτης Κρητικός, Μανώλης Κοττάκης, Σεραφείμ Φυντανίδης, Στέργιος Σκαπέρδας, Γιάννης Τριάντης κ.ά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!