tromaktiko: Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομετανάστες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομετανάστες



Τα αυτονόητα απαιτούμε από το κράτος...
Αξιότιμε κύριε, (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6540.html) είμαι η κυρία που έγραψε το σχόλιο (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_371.html) και όχι το αρχικό.
Και δουλειά και δυο παιδιά έχω, τα οποία μεγαλώνω μόνη μου.


Δεν ζητώ από το κράτος να μου δώσει ότι δεν δικαιούμαι. Ζητώ να μου δώσει τα αυτονόητα.
Δωρεάν παιδεία. Να μάθει το παιδί μου σωστά γράμματα. Σωστά ελληνικά και σωστά αγγλικά –δωρεάν. Να πάει το παιδί μου να δώσει εξετάσεις με αυτά που του έμαθαν στο Λύκειο!!! Και όχι στο φροντιστήριο.
Ναι, να πάει το παιδί μου σε άλλη πόλη να σπουδάσει, για να μη ρημάξει η ελληνική περιφέρεια (βλέπετε πριν μερικά χρόνια κάποιοι πολιτικάντηδες φρόντισαν και γι΄ αυτό!), αλλά να του παραχωρήσουν μια ανθρώπινη φοιτητική εστία. Το φοιτητικό επίδομα το δίνει, για να καλύψει το κράτος την αδυναμία του, γιατί δεν μπορεί να προσφέρει ανθρώπινη φοιτητική εστία. Το επίδομα είναι 1000 ευρώ το χρόνο. Τα ενοίκια ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το επίδομα φτάνει μόνο για τους λογαριασμούς.
Γνωρίζετε άραγε, πόσες πόλεις της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Κομοτηνή, Μεσολόγγι, Άρτα και πολλές άλλες, έχουν οικονομική ζωή μέσα από τους φοιτητές? Γνωρίζετε ότι Ιούλιο, Αύγουστο, Χριστούγεννα και Πάσχα είναι νεκρές πόλεις? Μια εκδρομούλα προς τα εκεί θα σας πείσει, όπως έπεισε και μένα.
Δωρεάν υγεία. Να πηγαίνουμε σε νοσοκομείο, να κάνουμε εξετάσεις, να μας γράψουν φάρμακα. Αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να πας στο ΙΚΑ και να περιμένεις 2-3 μήνες και να βρει το πρόβλημα η νεκροψία.
Π.χ. για να κάνεις μια απλή μαστογραφία, κλείνεις ραντεβού στον γιατρό σε 2 μήνες περίπου, πηγαίνεις και στη γράφει, κλείνεις ραντεβού για να την κάνεις σε 2 μήνες περίπου, πηγαίνεις την κάνεις, κλείνεις ραντεβού σε 2 μήνες περίπου για να την ελέγξουν. Έχουν περάσει 6 μήνες. Αν χρειάζεσαι χειρουργείο άλλο ένα 6μηνο. Στους 5 μήνες λοιπόν, η νεκροψία λέει στους δικούς σου ότι είχες καλπάζουσα μορφή καρκίνου.
Για τους λαθρομετανάστες όμως, όλα είναι πιο ελαστικά. Δεν χρειάζονται να πάνε σε άλλη πόλη για σπουδές, γιατί παίρνουν επιπλέον μόρια και επιλέγουν και την πόλη που θα σπουδάσουν. Έχω γνωστά παιδιά από Ρωσία & Ρουμανία, που ήρθαν πριν από χρόνια στην Ελλάδα και σπούδασαν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Όχι επειδή διάβασαν περισσότερο, αλλά επειδή είναι πιο ευνοϊκές οι εισαγωγικές.
Όσο για την δωρεάν υγεία, αυτά τα είπαμε. Πάνε σε όποιο νοσοκομείο θέλουν. Κάνουν δωρεάν εξετάσεις, δωρεάν χειρουργεία. Με 50 ένσημα έχουν πλήρη ασφάλιση. Τις υπόλοιπες 250 ημέρες δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.
Δικαιούνται σπίτι από τον ΟΕΚ, δωρεάν διακοπές!!!! Γιατί? Ούτε χαρτιά δεν έχουν. Μόνο μια άδεια εργασίας και κάτι πιστοποιητικά που του παραχώρησε το ελληνικό κράτος!!! Με ποιο δικαίωμα κλέβουν τα όνειρα του Έλληνα?
Όσο για τον Άγιο Παντελεήμονα, είναι ελληνικό έδαφος –αν γνωρίζετε την περιοχή. Και μόνο Έλληνες δεν ζουν εκεί. Δεν μπορούν να ζήσουν Έλληνες σε μία περιοχή, η οποία έχει καταληφθεί από λαθρομετανάστες και τρομοκρατούν τους Έλληνες, με σκοπό να εγκαταλείψουν (οι Έλληνες) τα σπίτια τους. Περνώ από την περιοχή καθημερινά και γνωρίζω αρκετά καλά το πρόβλημα. Που είναι το ελληνικό κράτος εδώ? Μόνο όταν είναι να πληρώσουν την εφορία, τότε το κράτος μας, θυμάται τις ελληνικές περιουσίες.
Και γιατί να πάνε τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό και να μην φύγουν οι ξένοι από τον τόπο μου ; Άραγε, εσείς, γνωρίζετε τις λέξεις «τόπος», «πατρίδα», «οικογένεια»???
Με εκβιάζετε λέγοντάς μου ότι: «Σε λίγα χρόνια πιστεύω ότι θα καλοπεράσεις σαν τους Έλληνες της Κων/πολης ή της Σμύρνης ή της Αιγύπτου κ.λ.π.», βλέπετε χρησιμοποιώ τα λόγια σας. Βέβαια, αν έχουμε Έλληνες-πατριώτες σαν και σας …θα γίνει αυτό που θέλετε.
Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα ή και Ψωροκώσταινα, αν θέλετε (μάθετε ποιά είναι η Ψωροκώσταινα) , θα προστατέψουμε τη χώρα μας και τον τόπο μας –λέξεις, ίσως, άγνωστες σε σας. Σε τούτα τα άγια χώματα δεν χωρά η δική σας νοοτροπία!!!! Ίσως είστε απ΄ αυτούς που εξαγόρασαν και την στρατιωτική τους θητεία!!!
Εσείς μιλάτε για : «να επαναφέρουμε τον "Καιάδα" ή να νομιμοποιήσουμε την ευθανασία για κάθε άνεργο ή άρρωστο Έλληνα».
Και σε κάθε περίπτωση, μπορείτε … να πάτε στο εξωτερικό και μάλιστα στη Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ σαν λαθρομετανάστης!!!!!
Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο, αλλά πνίγομαι πλέον…κάπου πρέπει να τα πω!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!