tromaktiko: Στον γκρεμό τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στον γκρεμό τα Ναυπηγεία Ελευσίνας



Δύσκολες ώρες περνάνε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας. Χθες η ανώνυμη εταιρεία...
 Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας, θυγατρική της Νεώριον Α.Ε. Συμμετοχών, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και ειδικότερα στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Συν τοις άλλοις, χθες εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εν λόγω θυγατρικής. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 300 είναι έκτακτο προσωπικό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Νεώριον αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων. Η θυγατρική εταιρεία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το ελληνικό Δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της. Η εταιρεία θα ενημερώνει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οιαδήποτε εξέλιξη».

Δηλώσεις για το θέμα όμως έκανε και ο αρμόδιος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Είναι ήττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις. Με κάθε τρόπο πρέπει να τις στηρίζουμε για να μένουν ανοιχτές». Τέλος, τόνισε ότι «γίνεται μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πορεία λουκέτου για υγιείς επιχειρήσεις, με τις δράσεις που σχεδιάζει υλοποιεί το υπουργείο».

Σχετικά, τέλος, με τη ρευστότητα στην αγορά, ο υπουργός ανέφερε την εκτίμησή του ότι μετά τις εξελίξεις του Μαρτίου αναμένει ότι θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια οι τράπεζες να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα

espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!