Υπέροχα τσουρεκάκια που σερβίρονται ζεστά ή κρύα όλες τις ώρες. Με τον απογευματινό καφέ είναι τέλεια!
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και αφήνουμε σε...
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και αφήνουμε σε...
χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη μέχρι να γίνουν χλιαρά.
Στο ζυμωτήριο του μίξερ ρίχνουμε στον κάδο το μισό αλεύρι και τη μαγιά. Προσθέτουμε τα χλιαρά υλικά και τα αυγά και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό. Αφού ανακατευτούν τα υλικά, χτυπάμε για 4΄ στη δυνατή ταχύτητα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Ίσως να μη σηκώσει όλο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία, απαλή και ελαστική. Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε ελαφρά για 5΄. Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα, τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο κοντά σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. Αφού ανέβει η ζύμη, τη βγάζουμε στον πάγκο εργασίας. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για 10΄.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο σχήμα, όπως το φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε κάθε φύλλο με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο. Αλείφουμε επάνω το μισό ταχίνι και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη. Δεν ξεχνάμε να αφήσουμε 1 εκ. γύρω γύρω κενό. Ρολάρουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς τη ζύμη σε ρολό. Κόβουμε σε 12 ίσια κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, το ένα κοντά στο άλλο. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε κοντά σε ζεστό μέρος για 30΄, να διπλασιαστούν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
μερίδες 24
Στο ζυμωτήριο του μίξερ ρίχνουμε στον κάδο το μισό αλεύρι και τη μαγιά. Προσθέτουμε τα χλιαρά υλικά και τα αυγά και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό. Αφού ανακατευτούν τα υλικά, χτυπάμε για 4΄ στη δυνατή ταχύτητα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Ίσως να μη σηκώσει όλο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία, απαλή και ελαστική. Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε ελαφρά για 5΄. Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα, τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο κοντά σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα. Αφού ανέβει η ζύμη, τη βγάζουμε στον πάγκο εργασίας. Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για 10΄.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο σχήμα, όπως το φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε κάθε φύλλο με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο. Αλείφουμε επάνω το μισό ταχίνι και πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη. Δεν ξεχνάμε να αφήσουμε 1 εκ. γύρω γύρω κενό. Ρολάρουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς τη ζύμη σε ρολό. Κόβουμε σε 12 ίσια κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, το ένα κοντά στο άλλο. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε κοντά σε ζεστό μέρος για 30΄, να διπλασιαστούν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
μερίδες 24
argiro.gr