tromaktiko: Απάντηση στο "Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομεταν​άστες"

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο "Σχετικά με το θέμα Υπατία - Λαθρομεταν​άστες"



Απάντηση στο: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_6540.html
Αν κατάλαβα καλά ο κύριος που έγραψε το συγκεκριμένο ποστ υπερασπίζεται το κράτος και "την λέει" σε μια ανύπαντρη μητέρα που γκρινιάζει για τη...
δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται προσπαθώντας μάλιστα να την πείσει ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε? Έλα φίλε πες την αλήθεια, ψήφισες Πασοκ ε?

"Το κράτος ευθύνεται μόνο έμμεσα για την ανεργία" γράφετε. Λάθος, το κράτος ευθύνεται ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ για την ανεργία! Αλλιώς ποιός άλλος μπορεί να ευθύνεται? Ο ανάδρομος Ερμής στον Πλούτωνα?

"Αφού βλέπατε ότι έτσι λειτουργεί το δημόσιο, πού ψάχνετε να βρείτε το δίκιο σας?" γράφετε. Είστε πολύ μεμψίμοιρος ή έχετε συνηθίσει τόσο πολύ τη σαπίλα του δημοσίου που βαριέστε μέχρι και να διαμαρτυρηθείτε?

Λέτε για το επίδομα ενοικίου που απαιτούν οι φοιτητές ότι μετά θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι εξαιτίας αυτού. Δηλαδή με την ίδια λογική να μη ζητάμε ούτε συντάξεις, μισθούς ή δημόσια έργα για να μην μας αυξήσουν τους φόρους ε?!!!
Η τελευταία σας παράγραφος όμως με έστειλε κι ήταν ο λόγος που με έκανε να κάτσα να σας γράψω απάντηση. Λέτε ότι ο υπουργός δε θα αλλάξει το νόμο που ανέφερε η κυρία και άρα όσο και να γκρινιάζει δεν έχει νόημα. Είστε σοβαρός? Αμάν πια ρε Έλληνα με τον ωχαδερφισμό σου και το "έλα μώρε τίποτα δε θα αλλάξει"! Αν σκεφτόντουσαν όλοι οι Έλληνες σαν εσάς κύριε τώρα θα είχαμε ακόμα τουρκοκρατία και κανένας δε θα είχε εξεγερθεί γιατί θα έλεγαν "τίποτα δε θα αλλάξει και άρα δεν έχει νόημα να επαναστατήσουμε!"

Εγώ είμαι μαζί σας στο να μη γκρινιάζουμε για παράλογα πράγματα ή να ζητάμε έργα και μετά να μη θέλουμε να πληρώσουμε, αλλά δυστυχώς τους τσουβαλιάσατε όλους κι επιτεθήκατε άδικα σε μια γυναίκα που το μόνο που θέλησε ήταν να πει τον πόνο της, στην τελική δεν ήρθε στην πόρτα σας να ζητήσει λεφτά. Χίλιες φορές να υποστηρίξω μια ανύπαντρη μητέρα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση παρά να δεχτώ μια παράλογη κατάσταση επειδή "ο υπουργός δε θέλει να αλλάξει το νόμο και άρα πρέπει να το πάρω απόφαση!"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!