tromaktiko: Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γαλλίας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γαλλίας



Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Φρανσουά Φαρνώ επισκέφθηκε την Κόρινθο, όπου είχε συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα με το Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον ξένο διπλωμάτη, έκανε μια ιστορική αναδρομή της πορείας της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα, υπογράμμισε τα προβλήματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία, την κρίση στην οικονομία και στην κοινωνία και πρότεινε ο πολιτισμός της Ελλάδος και της Γαλλίας να αποτελέσει την απαρχή για την ανάπτυξη και την ευημερία.
Επίσης, περιέγραψε την υφισταμένη κατάσταση με την ανεργία στην περιοχή και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό και τουριστικό τομέα, ούτως ώστε, αυτή (η συνεργασία) να αποτελέσει την αφετηρία για την οικονομική ανάκαμψη.
Ο Γάλλος πρέσβης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή, αξιολόγησε τις σχέσεις των δυο χωρών σαν πολύ καλές, προωθώντας και δίνοντας έμφαση στο σύνθημα, ''Ελλάς - Γαλλία Νέα Συμμαχία'' προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα.
Ο Πρέσβης επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μίλησε στους φοιτητές της σχολής πολιτικών και κοινωνικών επιστημών που εδρεύει στην Κόρινθο.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!