tromaktiko: Αδικαιολόγητη συνεχόμενη μείωση αποδοχών υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αδικαιολόγητη συνεχόμενη μείωση αποδοχών υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ



Διάβαζα σήμερα τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης Ανώνυμης εταιρείας ΕΥΔΑΠ ΑΕ... η οποία έχει προβεί μέσα στο 2010 σε αναδρομική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων της, υπακούοντας στον αντίστοιχο Νόμο, που περιλάμβανε μειώσεις αποδοχών σε όλες τις ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ανεξάρτητα από το γεγονός της ύπαρξης κερδοφορίας ή ζημιών στους ισολογισμούς αυτών.
Με πολύ μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ για το 2010 διπλασιάστηκαν, αν και ο κύκλος εργασιών της για το 2010 ήταν χαμηλότερος σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Επίσης ενημερώθηκα ότι στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 10/06 τρέχοντος έτους, θα προταθεί από το ΔΣ διανομή διπλάσιου μερίσματος ανά μετοχή στους μετόχους.
Μήπως το ΔΣ της εταιρείας, πέρα από τα συμφέροντα των μετόχων που πολύ καλά κάνει και τα διασφαλίζει, διότι αυτός είναι ο ρόλος του που πηγάζει από το Νόμο 2190/1920, θα έπρεπε να ασχοληθεί και με την τύχη των υπαλλήλων του και να επαναφέρει τα κεκτημένα, εδώ και χρόνια, δικαιώματα σε μισθούς των υπαλλήλων της, στην κατάσταση που ήταν,καθότι όχι μόνο η εν λόγω εταιρεία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό με ζημίες, αλλά αντιθέτως, αφού καλύπτει όλες της τις δαπάνες, προσφέρει και σημαντικότατο μέρισμα στο μεγαλομέτοχό του το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και μεγάλο ποσό εσόδων στον κρατικό προυπολογισμό από τον αναλογούντα φόρο κερδών? Όπως καταλαβαίνετε, ερώτηση κάνω, ...αλλά απάντηση θα πάρω?

Μία αγανακτησμένη φορολογούμενη αναγνώστρια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!