Συνταγή για 6-8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
500γρ έτοιμο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
300γρ φέτα
300γρ μυζήθρα
200γρ κεφαλογραβιέρα
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
5 αυγά
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμος
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Κτυπούμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μπολ να ενωθούν.
Αλείφουμε ένα ταψί για τυροπιτα με βούτυρο και στρώνουμε το ένα σφολιάτας. Αφήνουμε τα άκρα της σφολιάτας να εξέχουν λίγο από το ταψί.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί και πάνω στο φύλλο σφολιάτας το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας την γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα για να σφραγίσουμε την πίτα μας. Αν δεν σφραγίσει καλά η πίτα τότε κατά την διάρκεια του ψησίματος το μείγμα τυριού θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει. Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα μας σε μερίδες χωρίς όμως να την τρυπήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι πίτας μας να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε την πίτα μας απευθείας από τον φούρνο.
Καλή Όρεξη!