tromaktiko: Β.Κικίλιας για Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Β.Κικίλιας για Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής



Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ... , με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της ΤΕΔΚΝΑ και είχε ως θέμα: Για μια Βιώσιμη, Οικονομική και Φιλική, στο Περιβάλλον, Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας δήλωσε: Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Η κυβέρνηση σχεδίασε έναν Καλλικράτη «στο πόδι», μια Περιφερειακή αρχή χωρίς πόρους, χωρίς υποδομές, χωρίς αρμοδιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο οποίο η Περιφέρεια, σε μια τόσο κομβική συγκυρία, δεν έχει ουσιαστική δυνατότητα άσκησης πολιτικής.
Σχετικά με το ζήτημα της Κερατέας τόνισε πως οφείλουμε να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να σεβαστούμε την Δυτική Αττική και τους κατοίκους της, η οποία φιλοξενεί τα απορρίμματα όλης σχεδόν της Αττικής. Όποιος έχει πάει έστω μία φορά στα Ανω Λόσια καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοώ, συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.
Τέλος σημείωσε πως αυτή την ώρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η μία κοινωνική ομάδα να βρίσκεται απέναντι στην άλλη. Ο Κοινωνικός αυτοματισμός δεν ευνοεί κανέναν δίκαιο αγώνα, δήλωσε με έμφαση ο κ. Κικίλιας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος Ν.Δ.
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!