tromaktiko: Αστ. Ροντούλης: «Ντροπή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν πλάτες στην Μπιρμπίλη για Αχελώο»

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αστ. Ροντούλης: «Ντροπή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν πλάτες στην Μπιρμπίλη για Αχελώο»



Οχυρωμένη πίσω από «στημένα» διαχειριστικά σχέδια του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας και από δικαστικές...
 αποφάσεις, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ελίσσεται περίτεχνα, για να βάλει ταφόπλακα στα έργα του Αχελώου.

Επειδή, μάλιστα, παραμένει ενεργό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο παιχνίδι της συσκότισης των άθλιων Κυβερνητικών μεθοδεύσεων έχουν μπει με δήθεν συσκέψεις και οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η «διγλωσσία» των Κυβερνόντων δεν κρύβεται από τα μάτια των Θεσσαλών, που βλέπουν το «ξεπούλημα» του Θεσσαλικού κάμπου και της αγροτιάς.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι το σενάριο των χαμένων Μεσογειακών αγώνων επαναλαμβάνεται. Οι Κυβερνόντες απλά στρώνουν το έδαφος, είτε με τα διαχειριστικά σχέδια, είτε με την καινοφανή παράμετρο των καλλιεργειών, προκειμένου να εθιστεί σταδιακά η Θεσσαλική κοινή γνώμη στο επερχόμενο οριστικό τέλος των έργων του Αχελώου.

Είναι κρίμα που Θεσσαλοί βουλευτές και υφυπουργοί κάνουν πλάτες στην κυρία Μπιρμπίλη. Βάλτωσε ο Αχελώος, καρκινοβατεί η Ε65, χάθηκαν με τρόπο ιταμό οι Μεσογειακοί αγώνες Λάρισας-Βόλου και κανείς τους δεν είχε την ευτηξία να παραιτηθεί για να διασώσει τουλάχιστον την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Σίγουρα, όμως, θα έρθει η ώρα που όλοι θα επανακριθούμε από τον κόσμο της Θεσσαλίας, αργά ή γρήγορα. Και τότε ας μην εκπλαγούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα εκλογικά χαστούκια που θα εισπράξουν.

Όσον αφορά στην Κυβέρνηση, μπορεί να κάνει κάτι απλό, για να ξεμπλοκάρει τα έργα του Αχελώου από κάθε δικαστική διελκυστίνδα, αν βεβαίως, πράγματι, επιθυμεί κάτι τέτοιο. Έχει την δυνατότητα, δηλαδή, να επικαλεστεί λόγους υψίστου Εθνικού συμφέροντος, και σε επίπεδο ΕΕ, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ολοκλήρωση των έργων. Άλλωστε, υπάρχει πάντα το προγενέστερο παράδειγμα των Ολυμπιακών αγώνων, όπου η επίκληση σημαντικών Εθνικών αναγκών, έβγαλε από το τέλμα πληθώρα ακινητοποιημένων έργων.

Μάλλον, όμως για το ΠΑΣΟΚ το μέλλον της Θεσσαλίας και της αγροτιάς δεν αποτελεί ύψιστο Εθνικό σκοπό και στόχο. Έτσι, και για τους Θεσσαλούς το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποτελέσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ελκυστικό εκλογικό στόχο

larisanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!