tromaktiko: Αμερικανικές πιέσεις για λύση στην Ευρωπαϊκή κρίση

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αμερικανικές πιέσεις για λύση στην Ευρωπαϊκή κρίση



Νέα τροπή παίρνει το ζήτημα της κρίσης χρέους, ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, με την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη...
Ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ στην αιφνίδια επίσκεψη του στη Γερμανία εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Ευρώπη θα κάνει κάθε τι προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.
Αφού συναντήθηκε διαδοχικά


με τους Ζαν Κλοντ Τρισέ – Άξελ Βέμπερ (στη Φρανκφούρτη) και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Ράινερ Μπρουντέρλε (στο Βερολίνο), εξήρε ενώπιον των δημοσιογράφων τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.
«Οι χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, που έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα χρέη έχουν προχωρήσει σε οδυνηρές περικοπές» είπε και συμπλήρωσε: «η διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι αξιοσημείωτη, αναφορικά με το μέγεθος των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν».
Όπως σημείωσε : «οι 17 χώρες-μέλη έδειξαν σαφώς ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουν το ευρώ και για τις προσπάθειες αυτές έχει μεγάλο σεβασμό».
Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι «είμαστε σε ισχυρότερη θέση απ’ ότι τρεις μήνες, έξι μήνες, εννέα μήνες πριν».
Με τη σειρά του ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος ότι η παγκόσμια οικονομία όχι μόνον στις δύο χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία) αλλά και στην Ευρώπη θα έχει θετική εξέλιξη».

http://politicanea.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!