Ο κ. Ραγκούσης, στις κατηγορίες του προέδρου του ΛΑΟΣ που έκανε λόγο για παλινωδίες και ανικανότητα της κυβέρνησης, αντέτεινε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα που έπρεπε να λυθεί με τρεις παράλληλους στόχους.
Πρώτον, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας ανθρώπινης ζωής, δεύτερο, να μην υπάρξουν σε μία δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα καταστάσεις ανεξέλεγκτες και τρίτον, να αποτραπεί πάση θυσία επανάληψη του φαινομένου κακής διαχείρισης και να μην σταλεί μήνυμα μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι κάποιοι αν απεργήσουν θα πάρουν άδεια παραμονής.
Ακόμα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι υπήρχε κακό προηγούμενο από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, που έδωσε άδεια παραμονής σε 18 Μαροκινούς που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τραγωδία και Βατερλό για τη χώρα την απόφαση της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι «δημιουργεί δεδικασμένο στον οποιοδήποτε, για να εκβιάζει».
«Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κατάργησης της Βουλής; Αυτό σημαίνει εσχάτη προδοσία για όσους ξέρουν να διαβάζουν το Σύνταγμα. Ο ΛΑΟΣ εξετάζει εξαιρετικά σοβαρά την περίπτωση να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών που το αποφάσισαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
Νωρίτερα, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα και του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποχώρησε μπροστά σε 280 εκβιαστές εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στέλνοντας το μήνυμα ότι όποιος έρθει στην Ελλάδα και εκβιάσει μπορεί να πάρει ότι θέλει».
«Αν κάποιοι ήθελαν νεκρό ή ονειρεύονταν μαζική νομιμοποίηση, απογοητεύτηκαν», απάντησε ο κ. Πρωτόπαπας. «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι αλλά απελπισμένοι άνθρωποι» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
newsit.gr