tromaktiko: Νέα όψη αποκτά τέλος του χρόνου η βόρεια είσοδος της Πάφου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νέα όψη αποκτά τέλος του χρόνου η βόρεια είσοδος της Πάφου



Εντελώς νέα όψη θα παρουσιάσει από το τέλος του χρόνου αυτού η βόρεια είσοδος της Πάφου. Τις μέρες αυτές εντατικοποιούνται τα έργα ανέγερσης των νέων κεντρικών γραφείων Πάφου της ΑΗΚ, παρά τον τερματικό κυκλοφοριακό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού, με στόχο το μεγάλο έργο να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2011.

Παράλληλα, η δεύτερη φάση του Βόρειου Παρακαμπτήριου ολοκληρώνεται ουσιαστικά τις μέρες αυτές και το έργο θα εγκαινιασθεί το καλοκαίρι.
Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, τόνισε ότι την περίοδο αυτή οι εργασίες στο χώρο ανέγερσης των νέων γραφείων της ΑΗΚ εισέρχονται στο σημαντικότερο, ουσιαστικά, στάδιό τους, αφού τα συνεργεία έχουν εισέλθει στο χώρο των πυλώνων υψηλής τάσης.

«Μετά την ανέγερση του σκελετού των νέων κτηρίων», είπε ο κ. Σαββίδης, «τα συνεργεία έχουν μπει στο χώρο των πυλώνων και των γεννητριών της ΑΗΚ για την κατεδάφισή τους. Στο μέρος εκείνο, όπου σήμερα υπάρχει η αντιαισθητική εικόνα των πυλώνων, θα κατασκευαστεί η μεγάλη και πρωτότυπη γέφυρα που θα συνδέει το κτηριακό συγκρότημα με την άλλη πλευρά του κόμβου, καθώς επίσης και μεγάλος χώρος στάθμευσης».

Η τοπιοτέχνηση του τερματικού κόμβου παρά τα Κονιά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδιάζονται στην Πάφο, αφού αναμένεται να αλλάξει ριζικά, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και αισθητικής, τη βόρεια είσοδο της πόλης.
Το έργο, είπε ο κ. Σαββίδης, θα είναι συνολικής δαπάνης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και θα περιλαμβάνει υπέργειες γέφυρες, χώρους πρασίνου, χώρους στάθμευσης και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Παράλληλα, η ανέγερση των νέων ιδιόκτητων κτηρίων της ΑΗΚ θα μετατρέψει την περιοχή που σήμερα δίνει στον επισκέπτη την εντύπωση εργοταξίου σε έναν υπερμοντέρνο χώρο.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ 2ης ΦΑΣΗΣ
Τις μέρες αυτές επίσης ο Δήμος Πάφου θα παραλάβει τη δεύτερη φάση του Βόρειου Παρακαμπτήριου. Ο Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε ότι το έργο θα εγκαινιαστεί ωστόσο το καλοκαίρι, δεδομένου ότι στο διάστημα που μεσολαβεί γίνεται η φύτευση των δέντρων και φυτών ώστε η τοπιοτέχνηση του μεγάλου έργου να είναι πλήρης μέχρι τα επίσημα εγκαίνιά του.

«Όπως είναι γνωστό, ο νέος αυτός οδικός άξονας», κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, «θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!