tromaktiko: Της κακοκαιριας του Ελληνα τα καμωματα

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Της κακοκαιριας του Ελληνα τα καμωματα



Και ξαφνικα...Χιονι! Η καταστροφικη λαιλαπα που σαρωσε τα παντα στο περασμα της ηρθε και διελυσε την πρωτευουσα της Ελλαδας. Και τους Ελληνες αυτης μαζι της.
Διαβασαμε για μαναδες με παιδακια που ηταν αποκλεισμενα σε αυτοκινητα, διαβασαμε για μποτιλιαρισματα χιλιομετρων, διαβασαμε για αλλη μια φορα για το κακο κρατος που δεν θελει και δεν ξερει να προστατεψει τους πολιτες του. Ειναι ομως ολα ετσι...?'Η υπαρχουν κι αλλα?

Ολοι γνωριζαμε για την κακοκαιρια. Τα δελτια καιρου ηταν σαφη και ξεκινησαν να προειδοποιουν για τις ασχημες καιρικες συνθηκες που θα επικρατουσαν. Αλλα βλεπεις οι περισσοτεροι ως γνησιοι Ελληνες, επελεξαν να γυρισουν μετα τη δυση του ηλιου(που χαμηλωνουν οι θερμοκρασιες), επελεξαν να γυρισουν τελευταια ωρα. Εκεινες τις ωρες που τα φαινομενα θα ηταν εντονα, επισης. Αν η κοινη λογικη δε φτανει μεχρι εκει, αν η κοινη λογικη δε σου λεει "γυρνα λιγο νωριτερα" γιατι φταιει μονο το κρατος για ολα τα δεινα?
Αυτοι που γυριζαν και ειδαν το χιονισμενο οδοστρωμα δεν ειχαν αλυσιδες ή ειχαν και δεν ηξεραν να τις βαλουν, με αποτελεσμα να εντεινουν το προβλημα της κυκλοφοριακης συμφορησης. Παλι το κρατος φταιει εξ'ολοκληρου? Μαλλον πρεπει να βαλει σταθμους εκπαιδευσης Ελληνων οδηγων.
Η λωριδα εκτακτης αναγκης (ΛΕΑ) ειναι γι'αυτο που λεει και δε σημαινει "ειμαι εγω ο εξυπνος που θα παει νωριτερα και να δειξω τη μαγκεια μου" για ολους τους εξυπνους που καταφεραν να συμφορησουν ΚΑΙ αυτη. Και να θελει να περασει οποιοδηποτε οχημα(περιπολικο, εκχιονιστικο, πυροσβεστικο ακομα και ασθενοφορο) πως θα περασει?Απο πανω?Πετωντας? ΚΑΙ εκει σου φταιει το κρατος???Οχι οι λοιποι οδηγοι και η νοοτροπια του "παρταολα"?
Λυπαμαι ειλικρινα που ταλαιπωρηθηκε τοσος και τοσος κοσμακης, λυπαμαι που το κρατος μονο να μαζευει χρηματα κοιταει και να γεμισει τις τσεπες των εργολαβων, λυπαμαι ομως που βλεπω και συνεχιζω ολοενα και περισσοτερο ανθρωπους οι οποιοι δε θελουν να δουν τα πραγματα οπως ειναι και να αποδεχτουν το φταιξιμο τους οταν και οπου υπαρχει. Δε μπορει να φταινε οι αλλοι, συνεχεια, για ΟΛΑ.
Με ολο το σεβασμο, αλλα δε φταινε μετα οι κατοικοι περιοχων της Ελλαδας που εχουν περισσοτερο χιονι(στην επαρχια και σε ορεινες περιοχες για παραδειγμα) και βαζουν τα γελια.

Με σεβασμο,
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!