tromaktiko: Απάντηση στο: "Επαναστατημένοι Νεοέλληνες του εξωτερικού"

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο: "Επαναστατημένοι Νεοέλληνες του εξωτερικού"



Πρώτα από όλα, να δηλώσω πως είμαι υπερ του να εκφράζουμε την δημόσια και μαζική αντίδρασή μας σε πρόσωπα όπως ο Πάγκαλος και λοιπούς επαγγελματίες βουλευτές οι οποίοι έχουν φάει τα πάντα και έχουν ακόμα το θράσος να μιλάνε και να επιτίθενται.
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8274.html)

Δευτερον, να του κάνω γνωστό ότι πολλές φορές όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν είναι ούτε ηλίθιοι, ούτε άχρηστοι, ούτε κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Δεν έχει προφανώς γνώση ότι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες να σπουδάσει κάποιος στο εξωτερικό με κόστος χαμηλότερο από το να σπουδάζει στην Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Επίσης, δεν έχει προφανώς γνώση ότι τα "παιδιά μας" που έχουν σπουδάσει στα "πανεπιστήμιά" μας κρίνονται από την αγορά εργασίας και κανένας κακός τεμπέλης δεν τους παίρνει έτσι απλά την δουλειά. Δεν μιλάμε βέβαια για γιους και κόρες βουλευτών, μεγαλοδικηγόρων κλπ αλλά για μικρομεσαίες οικογένειες όπου παιδιά από πολλες από αυτές με κόπο σπούδασαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους δικούς τους λόγους.

Επίσης, δεν έχει προφανώς γνώση ότι τα ελληνόπουλά μας στα ελληνικά πανεπιστήμια πληρώνουν πολύ περισσότερα από ότι πρέπει και ότι τους παρέχεται για να ακούει καθηγητές που δεν ελέγχονται σε χώρους που επικρατούν κομματικές νεολαίες και μπάχαλα.

Μπορεί επομένως να μάθει, ότι εκτός από την γενίκευση "πλουσιόπαιδα" "κακομαθημένα" και "τεμπέληδες" για όλους τους άλλους εκτός από τα ελληνόπουλα παιδά μας, υπάρχουν και οι φοιτητές του εξωτερικού που στερούνται, κοπιάζουν για ένα καλύτερο μέλλον ξεφέυγοντας από την ελληνική μιζέρια. Και αυτοί, έχοντας και άλλες παραστάσεις, έχουν το κάθε δικαίωμα να κράξουν τον κάθε καραγκιόζη πολιτικό, που αυτός και η φάρα του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ κλπ κλπ) έχουν καταστρέψει την Ελλάδα.

Υ.Γ Σπούδασα σε ελληνικό πανεπιστήμιο κ έκανα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό με τα μισά λεφτά σε έναν χρόνο από το κόστος ζωής στην Αθήνα. Δεν είμαι γόνος πλουσίων. Δεν ανήκω σε κόμμα.

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

Αναγνώστης

----------------

Δύο πράγματα: Κατ' αρχήν δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σας. Μάλλον απλώς φανατικός οπαδός του Γιωργάκη θα είστε, γιατί δεν έχω ακούσει κανέναν να υποστηρίζει τον αντιπρόεδρο αυτό τον καιρό και ποτέ άλλοτε. Δεύτερον, τι είναι αυτό που σας ενοχλεί τελικά, το ότι κάποια παιδιά καλώς ή κακώς έχουν την δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό να σπουδάσουν ή ότι θίξανε το κόμμα σας; Ένα τελευταίο -σημαντικό- σχόλιο όσον αφορά για το πόσο ανίκανα είναι αυτά τα παιδιά: Πηγαίνετε να σπουδάσετε έξω και ελάτε να μου το ξαναπείτε. Πιθανόν τα δικά σας παιδιά να μην κατάφερναν να πάρουν ποτέ πτυχίο εκεί, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά μπαχαλο-πανεπιστήμια. Έχω φοιτήσει και στα δύο και το ξέρω καλά.

Αναγνώστης

--------------------

Απάντηση στην ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8274.html

Εμένα πιάνει αηδία που υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους. Να σου υπενθυμίσω ότι ο Πάγκαλος δεν ήταν φτωχός ποτέ του. Τόσα χρόνια πέρα απο το να γίνει πιο πλούσιος και να παρακάλαει να φυσήξει κανενα μελτέμι για να πέσει η σημαία μας στα τα Ίμια δεν έχει προσφέρει τίποτα. Το ίδιο και όλοι όσοι μας κυβερνήσανε τα τελευτία 30 χρόνια και από γεννιά του πολυτεχνείου μόλις μάθανε το κόλπο γίνανε η γεννιά της Μίζενς

Αυτά που λές για τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα. Πάρα πολύ κόσμος πέρνει δάνεια και το κάνει αυτό γιατί και το επίπεδο έξω είναι μέρα με την νύχτα με την Ελλάδα και γιατί μπορείς να σπουδάζεις και να δουλεύεις κάτι που κάνουν πάρα πολλοί φοιτητές έξω, έλληνες και μη. Δεν χρείαζεται ν’ αναφέρθώ στο πόσο πιο εύκολη είναι η εύρεση εργασίας μετά την αποφοίτηση και πόσοι έχουν επιλέξει να μείνουν έξω για αυτόν τον λόγο.
Προσωπικά έχω δουλέψει και σε κουζίνα και σε super market και τα έβγαλα μια χαρά πέρα χώρις να επιβαρύνω τους δικούς μου κάτι που μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα το έκανα στην Ελλάδα.

 Δεν έδωσα καν πανελλήνιες γιατί είδα τα χάλια με τις απεργίες, φοιτιτικές οργανώσεις κτλπ. Ένας συγγενής μου είπε το εξής, αν θέλεις φοιτητικη ζωή κάτσε Ελλάδα και δήλωσε σε μια μεγάλη πόλη. Αν θέλεις να σπουδάσεις φύγε έξω.

Το λάθος μου είναι που ενώ βρήκα μια καλή δουλεία, μέσω του κατα εσένα κατώτερου ξένου πανεπιστημίου , που μπορώ να την κάνω απο οπουδήποτε αποφάσισα να γυρίσω πίσω στην πατρίδα για να «τρώμε μαζί» με τον χοντρό τον μισθό μου. Δεν καθόμουν εκεί που ήμουν καλύτερα να πληρώνω και πιο νορμάλ και να ζω και καλύτερα.  Χάρισμά σου και οι καλές δουλείες (που είναι άραγε και δεν τις βλέπει ο άνεργος κοσμάκης?) και όλα σ΄ αυτό τον τόπο, εγω δεν θέλω πια να ζώ σε τέτοια πατρίδα και δίπλα σε προσκυνημένα ανθρωπάκια που τρομάζουν μην τους θίξουμε τα είδωλα/βύσματα τους.

Αναγνώστης

----------------

Βρε αγραμματε Νεοελληναρα του καναπε που κολοβαρας ολη μερα σερφαροντας στο ιντερνετ η διαβαζοντασ αθλητικη φυλλαδα πινοντας φραπεδια εκανες εσυ μια κινηση να πεις την αποψη σου η να εκφρασεις την αντιθεση σου σε καποιον πολιτικο ;;;; Βγηκες απο το σπιτι σου να δεις εαν βρεχει η σε φτυνουν και νομιζεις οτι βρεχει;; Ως ποτε θα κρινεις τους αλλους χωρις εσυ να κανεις τιποτα;;; Ειναι δυνατον να μην επικροτεις μια διαμαρτυρια στα ισα κιολας νεων ανθρωπων φοιτητων που σπουδαζουν στο Παρισι που εσυ δεν ξερεις που ειναι ,στα μουτρα ενος ανθρωπου-μπαμπουσκασυνταξη και θα δουλευεις να τον πληρωνεις 10.000 ευρω τον μηνα συνταξη;;; Τι να σου πω λυπαμαι για παρτη σου ......ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!!!! ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!!!


Αναγνώστης

------------------Αφορά http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8274.html

Να χαίρεσαι την Ελλαδίτσα σου με την παιδεία που σου προσέφερε και το μόνο που σε έμαθε είναι να κατηγορείς τους συμπολίτες σου που έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Ζηλεύεις επειδή αρκετοί κατάφεραν να πάνε σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα ενώ εσύ παρέμεινες στην χώρα της λαμογιάς της διαφθοράς των δημόσιων υπαλλήλων του ΔΝΤ και των κατεστραμένων θεσμών σε όλα τα επίπεδα.

Εσύ που πέρασες στις πανελλήνιες και νομίζεις οτι είσαι καλύτερος από άλλους. Το πόσο κόμπλεξ έχει γεμίσει τους πολίτες αυτό το σύστημα πανελληνίων εξετάσεων στην Ελλάδα δεν περιγράφεται. Καλά για τα ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ που έχουν γίνει δημόσια τουαλέτα με τις παρατάξεις και τους αναρχικούς και τα προβλήματα της παιδείας έανντι των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών δεν θα σχολιάσω καν.

Όσο για τους "επαναστάτες" του εξωτερικού κατά την γνώμη μου σπαταλάνε τον χρόνο τους τζάμπα. Η Ελλάδα είναι καμένο χαρτί και δεν έχει κανένα νόημα να γκρινιάζουν φοιτητές/εργαζόμενοι/ομογενείς επειδή κάποιος πολιτικός πήγε σε μια ξένη χώρα, υπάρχουν πολύ σημαντικότερες δουλειές να ασχοληθούμε εδώ και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας από τους έλληνες πολιτικούς.

Προς το παρόν οι αγράμματοι έλληνες με τους "πλούσιους" γονείς σου δίνουν χαιρετίσματα από το εξωτερικό όπου όταν εσύ θα πηγαίνεις να βρείς δουλειά πόρτα πόρτα εμείς θα παίρνουμε 2000 ευρώ το μήνα και θα γελάμε με τα χάλια σας.


ΥΓ: Η απάντηση αυτή απευθύνεται στον συγκεκριμένο και σε όσους βρίζουν τους έλληνες του εξωτερικού. Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον αλλά αγανακτώ όταν βλέπω πως στην ελλάδα δεν υπάρχει καμία βελτίωση της οικονομίας του κράτους των θεσμών και της ποιότητας ζωής και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να πάνε έξω αντί να παλέψουν για να τα διεκδικήσουν τα χώνουν στους υπόλοιπους έλληνες που κατάφεραν και πήγαν εξωτερικό.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!