tromaktiko: Σχετικά με: "Αν από την Ελλάδα βγάλεις τον Θεό"

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σχετικά με: "Αν από την Ελλάδα βγάλεις τον Θεό"



Αγαπητή γράφουσα το αρθρο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_8439.html,
απαντάω στο άρθρο σου θέλοντας να σε παρακαλέσω να μας δώσεις κάποια περαιτέρω στοιχεία για όλα αυτά που γράφεις.
Ο κύριος του άρθρου http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7140.html τεκμηρίωσε την αποψή του κι έφερε παραδείγματα για όλα όσα ήθελε να υποστηρίξει. Εσύ απαντάς μεν στο άρθρο του αλλά δεν τα στηρίζεις κάπου αυτά που λες.
"Ελληνες Ορθοδοξοι ηταν και ειναι ολοι αυτοι οι απατεωνες που μας κατακλεβαν και συνεχιζουν να μας κλεβουν... "
Ποιούς ακριβώς εννοείς λέγοντας αυτή την φράση ; Γιατί αν εννοείς μόνο αυτούς που δείχνουν στα κανάλια οπως αναφέρεις πιο κάτω, τότε ειλικρινά θλίβομαι που έχεις δημιουργήσει άποψη μέσα απο τα όσα σου δείχνει η τηλεόραση. Καλό θα είναι για σένα να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να έχεις δεί ιδιοίς όμμασι αυτά που υποστηρίζεις, κι όχι να υπερασπίζεσαι λεγόμενα και πεπραγμένα άλλων.
"οι λαοι θυσιαζονται καταρχην για την ελευθερια τους "
Αν θυμάμαι καλά απο την Ιστορία, έχεις δίκιο. Το 1821 η επανάσταση ξεκίνησε για την ελευθερία της πατρίδας μας. Όμως θα ήθελα να μου πεις ποιοι την ξεκίνησαν ; Ποιοί την στήριξαν και ποιοί της εναντιώθηκαν. Ποιοί ήταν αυτοί που 400 χρόνια κρατούσαν ζωντανό το ελληνικό στοιχείο σε ένα λαό που του'χε κάτσει στο σβέρκο ο Τούρκος. Ποιοί ήταν αυτοί που πήραν τα όπλα και πολέμησαν. Κι αν δεν δώσεις απάντηση σε αυτά που σε ρωτάω, τότε απαντησέ μου κάτι πιο απλό. Για ποιο λόγο πριν την επανάσταση και πριν τις μάχες όλοι οι αγωνιστές προσεύχονταν και κοινωνούσαν ; Γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αγωνιστές σήμερα ίσως να μην υπήρχαμε καν ως χώρα. Γι'αυτό σε παρακαλώ δείξε λίγο περισσότερο σεβασμό στα ιερά και τα όσια της πατρίδας σου γιατί είτε σου αρέσει, είτε όχι, χάρη σε αυτά σήμερα μπορείς να βγαίνεις σε ενα blog και να γράφεις την αποψή σου ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Κλείνοντας, μάθε να κάνεις διάλογο χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς να προσβάλλεις τον άλλο και τεκμηριώνοντας την αποψή σου .
Να σε έχει ο Θεός καλά...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!