Αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.
σέ όλες τίς δημοσκοπήσεις απο εταίριες και δίαφορα site που έχω δεί αυτή που εγκρίνουν τήν επέμβαση, παρόλο που είναι λιγότεροι απο αυτούς που τήν καταδικάζουν, είναι υπερβολικά πολλοί για να τους σβήσουμε. Για αυτούς έχω διαβάσει αρκετά 'σχολια' για το επίπεδο τους αλλά η αλήθεια είναι οτι διαθέτουν λογικά επείχηρηματα, αυτά λοιπόν τα επείχηρηματα παρέθεσα.
Απαντώντας στίς θέσεις που γράφτηκαν.
Ναί δέν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τί ακριβώς γίνεται εκεί αλλα έχουμε μια πάρα πολυ καλή είκονα για τόν Καντάφι και το τί περίπου έγινε στην αρχή της εξέγερσης. Τι ξέρουμε για τον Καντάφι;
Πρώτον οτι είναι ένας δικτάτορας και οτι έδω και 42 χρόνια είχε τήν Λιβύη κατω υπο τον έλεγχο του, σε καμία περίπτωση ένας τέτοιος άνθρωπος δέν θα έπεφτε αμαχητη.
Δεύτερο, οτι διέταξε το στρατό του να καταστείλει την εξέγερση δια τής στρατιωτικής οδού. Δέν χρείαζεται κανείς να ξέρει καλή ιστορία για να πει τι γίνεται οτάν μια δικτατορία κατεβάζει το στρατό σε μία εξέγερση.
Τρίτον, υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις αυτομόλησεων στρατιωτικών μονάδων, τα δύο αεροπλάνα και το πλοίο τίγκα στους στρατιώτες που πήγαν στην Μάλτα δέν κατεβήκαν απο μόνα τους, οι πιλότοι και οι στρατιώτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διατάγες και προτίμησαν να αυτομολήσουν.
Με αυτά τα δεδομένα και συγκρίνοντας τα με τήν είκονα που δείχνουν τα Δυτικά και Αραβικά ΜΜΕ μπορούμε για μία φορά να πούμε με βεβαιότητα οτι σέ αυτή την περίπτωση έχουμε δεί την σωστή είκονα της κατάστασης.
Ο Καντάφι πράγματι έριξε το Βασίλια που υπήρχε τότες και είχε μια κάποια λαική υποστίρηξη, αλλα αυτό δέν του δίνει κανένα μα κανένα δίκαιο μετά απο 42 χρόνια δικτατόριας, έαν νοιαζόταν πραγματικά για τον Λιβυκό λαό έτσι όπως υποστηρίζει θα είχε παραδώσει τήν χώρα σέ μια δημοκρατίκη κυβέρνηση με τήν πρώτη ευκαιρία.
Τρίτον: Στήν Τυνησία και τήν Αίγυπτο που τα ψέυδοδημοκρατικά καθεστώτα ήταν προσκείμενα στήν δύση όλοι, μα όλοι μιλήσανε για λαϊκή βούληση. Τώρα στην Λιβύη ο Καντάφι λεει οτι πίσω απο όλα είναι η Αλ Καίντα. Δέν χρειάζεται να είσαι πολιτικός για να δείς τήν κατάσταση εδώ.
Αυτό που γίνεται στον Αραβικό κόσμο είναι η αφύπνηση των Λαών απέναντι στους δυνάστες του, αυτή η βουλήση υπάρχει και σε καμία περίπτωση δέν μπορεί να αποκρυφτεί. Οργάνωση υπάρχει ναι και είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχουν παιχνίδια πίσω απο την όλη κατάσταση (αν κρίνοντας απο τίς πρώτες είκονες μόνο στήν Βεγγάζη υπήρχε ένα κάποιο σχέδιο, αλλα η Βεγγάζη ήταν ανέκαθεν προπύργιο αντικαθεστωτικών δυνάμεων, η πιθανότητα να ξέκινησε το όλο ζήτημα απο μη Λίβυους είναι χαμήλη), αλλά σε καμία περίπτωση οι Τυνήσιοι, οι Αιγύπτιοι και οι Λίβυοι δέ! ν θα αφήσουν να χάθουν οι μόλις τώρα κατεκτημένες δημοκρατικές ελευθερίες τους. Όποιος και να βγεί θα πρέπει να ακούσει τόν Λαό.
Επίσης οι μόνοι μα μόνοι που μιλάνε για Αλ Καίντα είναι ο Καντάφια και το ακροδεξίο Tea Party της Sarah Palin στίς ΗΠΑ, τα σχόλια περιττά.
Για το τέταρτο του διαιρεί και βασίλευε θα συμφωνήσω. Ανέκαθεν οι Έλληνες τρωγόμασταν μεταξύ μας αλλά τώρα έχει γίνει γελοίο, τώρα που πρέπει να υπάρξη πλήρης εθνική ενότητα για να βγούμε απο τον βούρκο κάποια πρόβατα συνέχιζουν να ακολούθουν τους τραμπούκους σαματατζήδες απο τα δίαφορα κόμματα και συνδικάτα. Ακόμα και σε θέματα που υπάρχει ευρεία λαική συνένεση οι δίαφοροι 'ήγετες' και 'εργατοπατέρες' μας χωρίζουν.
Μάλλον πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα απο τήν Λιβύη σε αυτό το ζήτημα.
Πέμπτον: Καλώς ήρθες στα λόγια μου. Η στρατιωτική θητεία είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος διατήρησης της λαικής βούλησης και εθνικής επικυριαρχίας. Μόνο με τήν εκπαίδευση στα όπλα και στήν πειθαρχεία μπορεί ο Ελλήνικος λαος να κράτησει το έδαφος του ενάντια σε όλες τίς απειλές, υπάρχουν εξαιρέσεις με τήν ύπαρξη κληρωτών στίς Ειδικές Δυνάμεις αλλα στήν πλειόνοτητα τους αυτοί που κάνουν τήν θήτεια τους δέν είναι έτοιμοι για μάχη αυτή την στιγμή, πόσο μάλλον μετα απο μία περίοδο άμαχης ζωής.
Η μείωση της θήτειας και η υπάρξη τών οργανώσεων τύπου Σπάρτακος μόνο υποσκάπτουν τήν ικανότητα του Ελληνικού λαου στήν βία και τον προσφέρει ώς πρόβατο στην σφαγή.
Καί πάλι όμως δέν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τήν Λιβύη, όχι ακόμα τουλάχιστον. Όλα τα Όπλα του στρατού παραμένουν αμείγως Ελλήνικα και σε καμία περίπτωση οι ΕΠΟΠ των 700 ευρώ και οι Έλληνες αξιωματικοί θα εκτέλεσουν ανθελληνικές διαταγές. Θα αρχίσουμε να έχουμε πρόβλημα αν/όταν φέρουν ξένους μισθοφόρους.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι αντεκαθεστωτικοί είχαν απο τίς πρώτες μέρες επάφες με τον έξω κόσμο, η αγορά όπλων για τον εξοπλισμό τους είναι κρίσιμη για τόν αγώνα τους, σε καμία περίπτωση δέν θα μπορούσαν να στραφούν αποκλειστικά στα λεηλατημένα αποθέματα του Λυβικού στρατου, ειδικά όταν τα πίο συγχρόνα όπλα παρέμειναν στον Καντάφι.
Για τής ανυσηχίες της εναλλάγης εξουσίας, αναφέρω πάλι οτι όποιος και να ανέβει στήν εξουσία οφείλει να ακούσει τήν βούληση του λαού, αλλίως κινδυνεύει να χάσει το κεφάλι του.
Οι νεκροί είναι ασύγκριτα πιο λίγοι απο οτί θα ήτανε με τήν επικράτηση του Καντάφι. Μόνο οι τακτίκες που χρησιμοποίησε ο Καντάφι για τήν καταστολή μας δείχνου μια πλήρη είκονα. Με τήν χρήση συμβατικού πυροβολίκου, αρμάτων μάχης, αεροπορίας και ρουκετοβόλων εναντίων κατοικήμενων περίοχων το μονο σίγουρο είναι οτι οι ζωες των αμάχων ήταν για αυτον δευετερεύωντος σημασίας.
Οι σύμμαχοι απο τήν άλλη πλευρά διαθέτουν ουσιαστικά την τελευταία λέξη τής τεχνολογίας και με τήν χρήση όπλων ακριβείας μπορούν να χτυπήσουν και να καταστρέψουν τήν στρατιωτική μηχανή του Καντάφι με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες, ό μόνος τρόπος να χτυπήθουν άμαχοι απο συμμάχικο αεροσκάφος είναι μέσω της κακής πληροφόρησης για τήν τοποθεσία τών δύναμεων του Καντάφι.
Είναι πασηφανές οτι παρόλο που ο Καντάφι μιλάει για 100 νεκρούς αμάχους δέν είναι ικανός να δείξει στους δημοσιογράφους που είναι στη Λιβύη τα πτώματα αυτά.
Συμφωνώ οτι ο πόλεμος του Ιράκ έγινε για το πετρέλαιο αλλα οι αντικειμενίκοι σκοποί των συμμάχων είναι τελείως διαφορετικοι, καθώς επίσης τελείως διαφορετικοί είναι και η διπλωματική συγκυρία και η όλη κατάσταση στο έδαφος. Το μόνο πού έχουν να κάνουν οι σύμμαχοι στήν Λιβύη είναι να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες να διώξουν τον Καντάφι, στο Ιράκ οι ΗΠΑ και η Αγγλία πήγαν ώς στρατός κατοχής χώρις κάν την υποστηρηξη του ΟΗΕ. Αντίθετα η επέμβαση στη Λιβύη έχει τήν υποστήριξη του ΟΗΕ και των Αράβων(Η γκρίνια που δείχνουν είναι κυριώς για διπλωματικους λόγους, ο Καντάφι ήταν ανέκαθεν ένας περίεργος παίχτης στην σκακιερα της περιόχης και τόν ειχαν απομονώσει, με τίς επιθέσεις στον λαο του έφερε μια επέμβαση με τήν σφραγίδα του ΟΗΕ, αυτο που φοβούνται οι Άραβες είναι ότι το ντόμινο των εξεργέσεων θα ένταθει τώρα που η Δύση έδειξε οτι δέν θα ανεχτεί χρήση του στρατού για καταστολή πολιτικής ανυπακοής).
Όσο για τίς τιμές, έαν εννοείς τα Ελληνικά βενζινάδικα πάω πάσο, είναι σε κατηγορία απο μόνα τους, η διεθνής τίμη του πετρελαίου πάντα πέφτει όταν σταματάνε στρατιωτικές επειχηρήσεις σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Η αναφόρα για τήν χρήση του οπλίσμου είναι λάθος, καμία χώρα στήν ιστορία (με έλαχιστες εξαιρέσεις) δέν κέρδισε χρήματα λόγο στρατιωτικών περιπετείων, σέ όλες τίς περιπτώσεις πάντα υπήρχαν λόγοι που καθυστούσαν τήν χρήση βίας ώς τήν πιο οικονομική λύση. Σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση γίνεται για τήν μεσοπρόθεσμη και μακρυπρόθεσμη σταθεροποίηση της Λιβύης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τήν διαγραφή του Καντάφι απο τήν περιόχη, μια διχοτόμηση τής Λιβύης θα φέρει αστάθεια, οι τίμες του πετρελαίου θα φτάνανε στα ύψη και οι δυτικές οικονομ! ίες θα κατέρεαν για μία ακόμα φορα.
Πρωταγωνίστηκος ρόλος στήν Λιβύη μπορεί να σημαίνει πολλά πράματα εκτός των βομβαρδισμών (αυτό έπρεπ να το αναφέρω), σε καμία περίπτωση δέν λεω οτί πρέπει να στείλουμε στρατό, ειδικά με τους γείτονες που διαθέτουμε. Αυτό που η Ελλάδα άνετα μπορεί να πράξει είναι να συμβάλει με περισσότερα μέσα στο εμπάργκο όπλων προς τήν Λιβύη, η Τουρκία είδε τήν ευκαιρία και έστειλε αρκετά πολέμικα για τήν επειχήρηση αυτή, εμείς που πρακτικά η Λιβυή είναι δίπλα στήν Κρήτη γιατι δέν στέλνουμε ένα σχετικά ίσο αριθμό πλοίων, ναι οι Τούρκοι διαθέτουν ενα εαφρές πλεονέκτημα στον αριθμό των πλοίων αλλα σέ καμία περίπτωση δέν πρέπει να τους αφήσουμε να δείχνουν ως η μοναδική ναυτικη δύναμη τής περιοχής, είναι επικινδύνο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Μπορούμε να χρησίμοποίησουμε της κλασικές καλές σχέσεις που διαθέτουμε με τον Λυβικό λαο, μια αποστολή ιατρικου προσώπικου και προμηθειών στη Βεγγάζη, παρόλο που θα κόστιζε, είδικα στήν κρίση που παιρνάμε αλλα θα βελτιώνε τήν είκονα τής Ελλάδος στην παγκόσμια κοινή γνώμη και είδικα στην αραβική συνείδηση.
Μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαμε να στείλουμε εκπαιδευτές για τον ανασυσταμένο Λυβικό στρατό καθως επίσης και να δεχτούμε να εκπαιδεύσουμε αξιωματίκους, στίς σχολές Ευελπίδων και ναυτικών δοκίμων.
Συμφωνώ μαζί σου οτί πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε το σπιτί μας αλλα η Λιβύη είναι δίπλα μας, είναι πρός το συμφέρον τής Ελλάδος να δείξει οτι μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή.
Τώρα για τα σχόλια για τον Ελληνικο Στρατο και το έαν θα έρθουν να μας ελευθερώσουν.
Όσο αφορά την στρατιωτική δύναμη τής Ελλάδος, διαθέτουμε ανωτέρα δύναμη απο όλες τίς χώρες του μεγέθους μας, έαν ήταν να κάνω μία σύγκριση, στα χαρτία είμαστε λίγο πιο κάτω απο το Ισραήλ, με εξαίρεση τα πυρηνικά και μία πάρα πολυ ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία, στρατιωτικά η Ελλάδα διαθέτει τήν ίδια περίπου δύναμη με το Ισραήλ, τό γεγονός οτι οι πολιτικοι μάς δέν σκεφτονται κάν να το αναδείξουν σημαίνει ότι οι Έλληνες θεωρούν οτι έιμαστε μια αδύναμη χώρα, έαν δέν υπήρχε η Τουρκία οι μόνες χώρες εκτος Ε.Ε. και Ισραηλ που θα ήταν συγκρίσιμoς στρατιωτικά θα ήταν η Αίγυπτος.
Είμαι σίγουρος οτι εννοείς τα επείσοδια του 2008, του 2010 δέν παρόλο που πεθάναν συνάνθρωποι μας δέν ήταν τό ίδιο εκτεταμένα. Τον Δεκέμβριο του 2008 είχαμε φτάσει παρα πολύ κοντά στο να γίνει η μαλακία, ευτύχως για εμάς ήρθε εντολή απο πολλούς απο έξω και ναι μέν αφήσανε τήν Αθήνα στο έλεος μερικών εκατοντάδων αναρχοκομμουνοφασιστων αλλα τουλάχιστον δέν είχαμε αλλό νεκρο που θα έκανε τα πράγματα τρεις χειρότερα.
Όσο αφορα τυχόν επέμβαση δυτικών χωρών στην Ελλάδα, πάρτε το όπως θέλετε αλλα η Ελλάδα είναι πολή πιο σταθέρη και πολυ πιο εύκολο να ελεγχθεί απο τις άλλες εναλλακτικές στήν περιοχή, αυτο η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και το Ισραήλ το ξέρουν. Ο μεγαλύτερος μαλάκας στήν περιοχή θέλει να τα κάνει όλα μόνος του, οι μικρότεροι δέν διαθέτουν τήν ίδια εμβέλεια στο όνομα όσο εμείς.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να δείξουμε είναι οτι διαθέτουμε πηγμη και το παιχνίδι θα γυρίσει.
Δράγωνας