tromaktiko: Επίπονη η αναγνώριση των νεκρών από το σεισμό στη Ν. Ζηλανδία

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Επίπονη η αναγνώριση των νεκρών από το σεισμό στη Ν. Ζηλανδία



Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία προειδοποίησε την Κυριακή πως θα χρειασθούν μήνες για να αναγνωρισθούν ορισμένοι σοροί, οι οποίες ανασύρθηκαν από τα ερείπια στο Κράιστσερτς, που μέγα τμήμα του ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου.
Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στους 166 νεκρούς και ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 200, τονίζει η αστυνομία.

Κανένα πτώμα δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τον καθεδρικό ναό της πόλης, του οποίου έχει καταρρεύσει το καμπαναριό, και μέσα στον οποίο πιστεύεται πως βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 22 άνθρωποι.

Μία διεθνής ομάδα από ειδικούς, που έχουν έλθει από την Αυστραλία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, εργάζεται εντατικά για την αναγνώριση των θυμάτων.
Η πρόσβαση στο κέντρο του Κράιστσερτς, που είχε απαγορευθεί στο κοινό μετά τον σεισμό, αποκαταστάθηκε τμηματικά, προκειμένου να επιτραπεί στον κόσμο να απομακρύνει οχήματα, ή μηχανήματα που είναι αναγκαία για την εργασία του.
Η είσοδος εξακολουθεί να απαγορεύεται σε αμφίβολης ευστάθειας κτίρια, ή σε σημεία όπου συνεχίζονται οι έρευνες.
Οι αρχές εκτιμούν πως το κέντρο της πόλης έχει καταστραφεί, ή ό, τι παραμένει όρθιο θα πρέπει επίσης να κατεδαφισθεί.

skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!