tromaktiko: Η Ουάσινγκτον διέκοψε τις επαφές της με την λιβυκή πρεσβεία στις ΗΠΑ· το ΝΑΤΟ επαναδιατάσει τα πλοία του στη Μεσόγειο κοντά στη Λιβύη

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η Ουάσινγκτον διέκοψε τις επαφές της με την λιβυκή πρεσβεία στις ΗΠΑ· το ΝΑΤΟ επαναδιατάσει τα πλοία του στη Μεσόγειο κοντά στη Λιβύη



Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να "διακόψουν" τις σχέσεις με την πρεσβεία της Λιβύης στην Ουάσινγκτον και αναμένουν το κλείσιμό της, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

"Είμαστε έτοιμοι να διακόψουμε τις σχέσεις με την τωρινή λιβυκή πρεσβεία. Ως εκ τούτου αναμένουμε να τερματιστεί και η λειτουργία της ως πρεσβείας της Λιβύης" ανέφερε η επικεφαλής της αμειρκανικής διπλωματίας μιλώντας στο Κογκρέσο.
Οι ΗΠΑ έχουν επαναπατρίσει όλο το διπλωματικό τους προσωπικό και έχουν κλείσει την πρεσβεία τους στην Τρίπολη ήδη λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης των πολιτών κατά του καθεστώτος Καντάφι, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει την πρεσβεία της Λιβύης στην Ουάσινγκτον ως κανάλι επικοινωνίας με το καθεστώς Καντάφι.

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία αφού κρίνει ότι ο λίβυος ηγέτης έχει χάσει τη νομιμότητα να κυβερνά τη χώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διακόψει επισήμως τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Λιβύη. Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε να συνεχίσει τα σχέδια στρατιωτικών επιλογών αναφορικά με τη Λιβύη.

Ο κ.Γκέιτς πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε να επαναδιατάξει πλοία κοντά στη Λιβύη αλλά να μην αυξήσει τον αριθμό των πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο. "Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν γίνονται συζητήσεις για αποστολή νέων πλοίων αλλά για την επαναδιάταξη όσων ήδη πλέουν στην περιοχή κοντά στη Λιβύη" ανέφερε στον Τύπο ο κ. Γκέιτς μετά από συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στην οποία μετείχε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!