tromaktiko: Προς "Αγαπητέ ΝΕΟ Ελληναρά"

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προς "Αγαπητέ ΝΕΟ Ελληναρά"



Χρειάζονται σοφές επιλογές.
Αναφέρομαι στον πρώτο κύριο του post.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_9482.html
Κατ' αρχάς, να σου πω ότι αυτά που λες είναι τελείως αντιφατικά.
 Δε θες κανέναν, όπως λες, να σου υποδείξει το τι θα κάνεις, ενώ λίγες γραμμές πιο πάνω έχεις παρομοιάσει τον εαυτό σου με παιδί σε παιχνιδάδικο και κατηγορείς τον "πατέρα"-κυβέρνηση που δε σου έβαλε όρια. Άρα, που δε σου είπε τι να κάνεις.
Δεν έχω καμία διάθεση να σου υποδείξω τι θα κάνεις. Δεν είμαι θεός, ούτε δικτάτορας, και δε μ' ενδιαφέρει να γίνω. Αλλά θεωρώ ότι έχουμε ξεχάσει πως "δουλεία" δεν είναι μόνο το 8ωρο. Δουλειά είναι και να μαζευτείς, να βάλεις τον πισινό σου κάτω και να δεις πώς θα διορθώσεις τα λάθη που έκανες (ή δεν έκανες, αν θεωρείς ότι είσαι άμοιρος ευθυνών). Τα λάθη που ΗΔΗ έχουν γίνει, και το να κυνηγάς ευθύνες και να παίζεις την κολοκυθιά δεν έχει πλέον καμία σημασία, αφού όλοι μας καλούμαστε να τα πληρώσουμε. Με το να αναλωνόμαστε σε αλληλοκατηγορίες τέτοιου τύπου, απλά χάνουμε χρόνο.
Όταν έχει γκρεμιστεί μια γέφυρα, έχεις 2 επιλογές. Η μια είναι να αρχίσεις τις μηνύσεις και να φας χρόνια στα δικαστήρια ψάχνοντας ποιος φταίει που γκρεμίστηκε, ενώ αυτή θα παραμένει γκρεμισμένη. Η άλλη είναι να την ξαναχτίσεις. Εγώ προσωπικά θέλω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα ξαναχτίσουν. Διάλεξε πλευρά.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!