tromaktiko: Καταγγελία από ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Καταγγελία από ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας :

«Διαφάνεια-αξιοκρατία» του Υπουργείου Παιδείας : λόγια δίχως νόημα

Ο Μάρτιος του 2011 βρίσκει τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους στη χώρα μας να δοκιμάζονται σκληρά, μαζί με την ελληνική κοινωνία, που αγκομαχά να επιβιώσει τον δεύτερο «χειμώνα» της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στη χώρα. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την επικοινωνιακή πολιτική που εντέχνως διεξάγουν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υποτίθεται ότι βιώνουμε μια καινοφανή ΠΑΣΟΚ-ική «Αξιοκρατία- Διαφάνεια» στις επιλογές στελεχών στη διοίκηση.
Για ποια αξιοκρατία και διαφάνεια μιλάνε όταν και εδώ στο νομό Πιερίας έχουμε γίνει μάρτυρες της εκδίωξης των «αρίστων» από θέσεις διοίκησης της Εκπαίδευσης ώστε την θέση τους να πάρουν οι «αρεστοί» ;
Σε συγκεκριμένη περίπτωση που χειρίστηκε το τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο, ο «Μη-Αρεστός», άριστος συνάδελφος είχε επάξια υπηρετήσει την προηγούμενη σχολική χρονιά 2009-2010 στη συγκεκριμένη θέση στελέχους της διοίκησης.
Ο «Μη-Αρεστός», άριστος Συνάδελφος είχε και παλαιότερη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη διοικητική θέση, πριν ακόμη από το 2009.
Διέθετε Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών που απαιτούνταν σύμφωνα με τον νόμο, για την επιλογή στη θέση διοίκησης που προκηρύχθηκε.
Διέθετε επιπλέον τίτλους σπουδών, και πέραν τα βασικού πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, πληθώρα επιμορφώσεων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό του.
Ο συνάδελφος έθεσε τη φετινή χρονιά εκ νέου υποψηφιότητα για την ίδια θέση που επάξια υπηρέτησε την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Δυστυχώς, όμως η «πασοκ-ική» πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Πιερίας έκρινε πως πρέπει να απορρίψει το άριστο, πλην όμως «μη-αρεστό» συνάδελφο, και να προκρίνει στην θέση του έτερον υποψήφιο, που ΔΕΝ διέθετε πανεπιστημιακούς τίτλους, ΔΕΝ είχε αντίστοιχη προϋπηρεσία, ΔΕΝ διέθετε ούτε το πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεων του μη-αρεστού συνυποψηφίου του!!
Όταν συνάδελφοι εκδιώκονται από θέσεις στελεχών διοίκησης που ήδη έχουν επάξια υπηρετήσει, και παρόλο που διαθέτουν όλα τα νόμιμα προσόντα, αντικαθίστανται από έτερους που στερούνται των προσόντων αυτών,
Όταν οι επιλογές στελεχών διοίκησης γίνονται με ανεξερεύνητα κριτήρια και αυτό βαφτίζεται διαφάνεια,
Όταν η «αναξιοκρατία» βαφτίζεται αξιοκρατία,
Τότε είναι πασίδηλο ότι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, ότι οι επαναλαμβανόμενες και ενορχηστρωμένες προσπάθειες αλλοίωσης των νοημάτων αυτών, αποσκοπούν στην παραπλάνηση της κοινωνίας, στην «πλύση εγκεφάλου» των αποδεκτών αυτών των συνθημάτων.
Η ΠΑΣΟΚ-ική «Διαφάνεια-Αξιοκρατία» αποδεικνύονται στην πράξη ότι μοιάζουν με ατάκες σε αλληγορικού τύπου σενάριο, που επαναλαμβανόμενες με κάθε ευκαιρία, έγιναν τελικά λέξεις χωρίς νόημα.


Το ΔΣ της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
http://www.dakedepierias.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!