tromaktiko: Επίσκεψη του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου στην Πάτρα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου στην Πάτρα



Τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα ο διοικητής του ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, όπου συνομίλησε με ασφαλισμένους, ενώ είχε συνεργασία, τόσο με τον σύλλογο των γιατρών, όσο και με τον σύλλογο των διοικητικών υπαλλήλων...
Θέλοντας να στείλει μήνυμα προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι «στο μυαλό μας είναι οι αδύναμοι και οι ανήμποροι ασφαλισμένοι, αυτοί που δεν έχουν ούτε τις διασυνδέσεις, ούτε γνωρίζουν επιτήδειους, που θα τους βοηθούν να ξεπερνούν στις αγκυλώσεις». Και πρόσθεσε: «Εάν δεν ανταποκριθούμε στη δική τους απαίτηση, να κάνουμε δηλαδή το ΙΚΑ αξιόπιστο απέναντί τους, θα έχουμε αποτύχει».

Σχετικά με τον χρόνο απονομής της σύνταξης ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι "έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από έργα, με στόχο το 2014 όταν ο ασφαλισμένος πηγαίνει στο ΙΚΑ για να καταθέσει αίτηση, να φεύγει σε πέντε λεπτά το πρώτο φύλλο απονομής".

Όσον αφορά τις συντάξεις ο διοικητής του ΙΚΑ υπογράμμισε ότι «δεν θα μειώσουμε συντάξεις, αντίθετα πρέπει να τις αποκαταστήσουμε». Για να γίνει όμως αυτό ανέφερε ο Ρ. Σπυρόπουλος «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εισφορές για τη σύνταξη, θα γίνουν συντάξεις και οι εισφορές για τον κλάδο υγείας, θα πηγαίνουν στον κλάδο υγείας». Όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο «μέχρι πρότινος και για αρκετά χρόνια πριν, ένα μεγάλο κομμάτι από τις εισφορές των συντάξεων πήγαιναν για την κάλυψη του κλάδου υγείας».

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε γιατρούς ο Ρ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι «το ΙΚΑ έχει πάρει έγκριση και θα προσλάβει 1.400 γιατρούς σε πανελλαδικό επίπεδο". Μάλιστα όπως είπε, «για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων θα υπάρξει κοινή προκήρυξη και οι γιατροί θα αναλάβουν καθήκοντα το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου».

Σχετικά με τα ελλείμματα ο Ρ. Σπυρόπουλος τα χαρακτήρισε «αδικαιολόγητα». Και έφερε ως παράδειγμα τις φαρμακευτικές δαπάνες σημειώνοντας μεταξύ άλλων. «Το 2004 οι δαπάνες αυτές ήταν 70 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και το 2009 παρελήφθησαν, από την σημερινή διοίκηση, στο ύψος των 210 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Σήμερα το φτάσαμε στα 120 εκατομμύρια, αλλά και πάλι πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια συγκράτησης των δαπανών».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!