tromaktiko: Οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν Ευρωβουλευτές

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν Ευρωβουλευτές



Την ώρα που οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού βρίσκοπνται σε εξέλιξη, οι Τούρκοι εισβολείς έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο.
Οι αρχές του ψευδοκράτους συνέλαβαν τον Πρώην Ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, το σύμβουλο της Κίνησης προσφύγων Αμμοχώστου, Λοίζο Αυξεντίου, τον Πολωνό Ευρωβουλευτή Γιάροσλαβ Βαλέσα, γιο του πρώην ηγέτη της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και άλλο ένα Πολωνό Ευρωβουλευτή, οι οποίοι μαζί με την ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνελλήφθη, επιχείρησαν να επισκεφθούν εκκλησίες στην Αμμόχωστο και στην Καρπασία για να διαπιστώσουν την κατάσταση των κατεχόμενων εκκλησιών αλλά και της Αμμοχώστου παράλληλα.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ενημέρωσης έτυχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Γ. Ιακώβου ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον επικεφαλή της ΟΥΝΦΙΚΙΠ στην Κύπρο.
Ενημερώθηκαν επίσης οι πρεσβείες της Πολωνίας και της Βουλγαρίας και ο αντιπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, οι συλληφθέντες βρίσκονται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους για εξακρίβωση στοιχείων, μια τακτική που χρησιμοποιείται από τους ψευδοαστυνομικούς κάθε φορά που επιθυμούν να κάνουν επίδειξη ισχύος.
Τα νέα είναι μάλλον εφησυχαστικά αφού η ΟΥΝΦΙΚΙΠ ενημερώνει ότι είναι ζήτημα ωρών η απελευθέρωση των συλληφθέντων.


http://www.sigmalive.com/news/local/363186
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!