tromaktiko: Αγωγή της Cosmote κατά του σωματείου εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αγωγή της Cosmote κατά του σωματείου εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις



Την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην Cosmote στις 3 και 4 Μαρτίου αλλά και της «συλλογικής αποχής» που εξελίσσεται από τις 8 Μαρτίου, ζητά με αγωγή που κατέθεσε χθες και συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο, η Διοίκηση της εταιρίας...
Η Διοίκηση υποστηρίζει, όπως κατέθεσε η μάρτυράς της στο Δικαστήριο, ότι το Σωματείο Εργαζομένων επιχειρεί με συντονισμένη προσπάθεια να παρεμποδίσει την εργασία στην εταιρία, είτε με την μορφή περιφρούρησης, είτε με την αποστολή μηνυμάτων που προτρέπουν ουσιαστικά σε σιωπηρή αποχή από τα καθήκοντα τους εργαζόμενους.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Διοίκησης και υποστηρίζουν ότι το προσωπικό βρίσκεται κανονικά στους χώρους εργασίας, ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά και ότι γίνονται ενημερώσεις στους χώρους εργασίας για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εταιρία μετά τις 120 απολύσεις συναδέλφων τους. Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκαναν η ΓΣΕΕ, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!