tromaktiko: Συμφωνία Fine Gael – Εργατικών για σχηματισμό κυβέρνησης

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Συμφωνία Fine Gael – Εργατικών για σχηματισμό κυβέρνησης



Τα δύο κόμματα που πρώτευσαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου στην Ιρλανδία, το Fine Gael και οι Εργατικοί, «ολοκλήρωσαν τη συμφωνία» τους για τον...
 σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Fine Gael Έντα Κένι, ο οποίος προαλείφεται για νέος πρωθυπουργός της χώρας.

«Είμαι ευτυχής να σας ανακοινώσω πως καταλήξαμε σε συμφωνία», τόνισε ο Κένι, μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Εργαζόμαστε πάνω σε ορισμένες τελικές λεπτομέρειες προτού παρουσιάσουμε την τελική συμφωνία στα δύο κόμματα», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως υπήρξαν ορισμένες συναντήσεις με τον ηγέτη των Εργατικών Έιμον Γκίλμορ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδος.

Το κεντρώο Fine Gael κατετάγη πρώτο στις πρόωρες εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία και είναι αναγκασμένο να συνεργασθεί με τους Εργατικούς, σε ένα δοκιμασμένο σχήμα υπό το οποίο είχε κυβερνήσει το Fine Gael και στο παρελθόν.

Ο Κέλι, ο οποίος είναι βέβαιο πως θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, έχει δεσμευθεί πως θα επαναδιαπραγματευθεί το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας που συνήφθη με το ΔΝΤ και την ΕΕ, και το οποίο υποχρεώθηκε να αποδεχθεί η Ιρλανδία τον Δεκέμβριο του 2010, κάτι που στα μάτια των πολιτών έγινε αντιληπτό ως εθνική προδοσία

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!