tromaktiko: Απογοήτευση κι ανησυχία από τους εργαζομένους της Kavala Oil

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απογοήτευση κι ανησυχία από τους εργαζομένους της Kavala Oil




Για την κρατική απραξία στο σχέδιο αποθήκευσης αερίου

Την ανησυχία, αλλά και την απογοήτευσή τους, για τη συνεχιζόμενη πολύμηνη κυβερνητική απραξία, όσον αφορά στο ζωτικής σημασίας για τη ντόπια εταιρία πετρελαίου KAVALA OIL σχέδιο αποθήκευσης αερίου εκφράζουν με δημόσια ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εταιρίας.
Το Σωματείο Εργαζομένων «Το βαρέλι», στην ανακοίνωσή του, διατυπώνει απορίες για...


 την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να εγκρίνει την επενδυτική πρόταση της (ιδιοκτήτριας της KAVALA OIL) εταιρίας ENERGEAN GAS & OIL (Ενεργειακή Αιγαίου Α.Ε.), που έχει υποβάλει εδώ και δέκα μήνες περίπου εμπεριστατωμένη μελέτη για τη χρήση των εξαντλημένων κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο σε χώρο αποθήκευσης αερίου, αλλά και για την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εντάσσει το έργο της υποθαλάσσιας αποθήκευσης αερίου στα υπό ιδιωτικοποίηση έργα.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται επί λέξει:
«Ποικίλες απορίες και μαζί τεράστιες ανησυχίες προκάλεσε στους εργαζόμενους της ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. η από 23 Μαρτίου 2011 ανακοίνωση του Υ.Π.Ε.Κ.Α., όπου εντάσσει το έργο της υποθαλάσσιας αποθήκευσης αερίου στα υπό ιδιωτικοποίηση έργα.
Πρέπει να θυμούνται όλοι ότι το έργο αυτό αναδείχθηκε πριν ένα χρόνο από τους εργαζόμενους και τη μητρική Εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ως ένα έργο ζωτικής σημασίας, όπου διασφάλιζε πλήρως την απασχόληση όλων στο χώρο των κοιτασμάτων του Πρίνου. Μάλιστα, σύμφωνα τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ακολουθούμενη στην Ευρώπη πρακτική αυτό θεωρείται αυτονόητο – δηλαδή στο να μετατρέπεται ο χώρος παραγωγής σε χώρο αποθήκευσης.
Παρόλα αυτά συνειδητά ακολουθούσαμε, όλο αυτό το διάστημα, για να δώσουμε κάθε ενημερωτική πληροφορία στο Υπουργείο (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) ώστε να έχουμε κοινό βηματισμό.
Πιστεύαμε ότι είχαμε εξηγήσει επαρκώς τι σημαίνει περιφερειακή ανάπτυξη και σήμερα έχουμε την πρώτη μας απογοήτευση, γιατί δεν κατανοούν τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση των αναπτυξιακών έργων.
Πρέπει να μη ξεχνά κανείς ότι τα κοιτάσματα του Πρίνου αντλούνται σήμερα χάρη στους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων. Επομένως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να φανταστεί κανείς ότι κάτι που κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες δεν μπορεί να αφεθεί έτσι απλά να οδηγηθεί στη συρρίκνωση της εργασιακής απασχόλησης.
Πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που γνωρίζει από συνδικαλιστική δράση και ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.
Γι΄ αυτό καλούμε το Υ.Π.Ε.Κ.Α., αλλά και όλη την Κυβέρνηση, να σταθεί δίπλα μας στη διεύρυνση της απασχόλησής μας και της περιφερειακής ανάπτυξης της περιοχής μας».



kavalanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!