tromaktiko: Απάντηση για Real Housewives, τα μπότοξ και τη μιζέρια"

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Απάντηση για Real Housewives, τα μπότοξ και τη μιζέρια"



Ξαναδιάβασα το σχόλιό μου όπως μου είπατε όσο και την απάντησή σας και επιμένω σε αυτά που έγραψα. Θα γίνω αναλυτικότερος.... Στο σχόλιό σας εδώ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/real-housewives.html
Γράφετε "Στην Ελλάδα έχουμε γίνει λαός της μιζέριας και της ισοπέδωσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει όλοι να γίνουμε «φτωχοί και άρρωστοι», αντί «πλούσιοι και υγιείς»."

Δεν είπε κανένας να γίνουμε φτωχοί και άρρωστοι. Ο καθένας επιλέγει να είναι πλούσιος και υγιείς. Το κακό είναι όμως οτι ξεπερνάμε ένα μέτρο με αποτέλεσμα να γίνομαστε προκλητικοί για την κοινωνία. Άμα ο άλλος έχει καταθέσεις η ακίνητα είναι δικό του θέμα, με προκαλεί όταν βγαίνει και το επιδεικνύει από οποιοδήποτε ΜΜΕ. Έχουμε χάσει το μέτρο της αυτογνωσίας δηλαδή του να μπορούμε να κρίνουμε πόσα χρήματα και πόσα αγαθά και προϊόντα μας χρειάζονται ωστέ να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις του πλούσιου και υγειούς ατόμου. Για να είναι κάποιος πλούσιος και υγιής δεν είναι αναγκαίο να πηγαίνει στην Μύκονο να έχει mercendes ή να διαμένει σε πολυτελέστατη βίλα στην Εκάλη να πληρώνει το ακριβότερο γυμναστήριο της Αθήνας για την εκγύμναση του σώματος κτλπ. Τα ΜΜΕ όμως όπως και το συγκεκριμένο reality αυτό υποδεικνύουν στον κόσμο. Δεν θα πώ οτι πρέπει να επιβάλλω τα δικά μου πρότυπα στην κοινωνία αλλά ούτε και τα ΜΜΕ θα πρέπει να επιβάλλουν τα δικά τους πρότυπα μέσω αυτών των ατόμων.

Γράφετε "Ναι, είναι θέμα προτύπων και lifestyle.
Προτιμώ όμως το πρότυπο μιας πετυχημένης γυναίκας, που εργάζεται, προσέχει τον εαυτό της, γυμνάζεται, προσέχει το ντύσιμό της, πηγαίνει διακοπές στη Μύκονο και στο εξωτερικό, κάνει σπορ, κάνει το μπότοξ της όταν χρειάζεται και ταυτόχρονα έχει και την οικογένειά της (με ή χωρίς άντρα) και τις φίλες της.
Ποιο είναι το μεμπτό δηλαδή; Ότι είναι γυναίκα; Αν ήταν μια παρέα 6 αντρών, επιτυχημένων επαγγελματιών, που ξόδευαν τα λεφτά τους όπου ήθελαν, θα έλεγε κανένας τίποτα; Ίσως και να καμάρωναν πολλοί και να τους έλεγαν μπράβο."

Πως ορίζει κάποιος το πρότυπο της πετυχημένης γυναίκας ? Ντύσιμο και σώμα όλες οι γυναίκες το προσέχουνε. Μετά λέτε για την εργασία. Άμα στην σειρά αυτή είχανε μια γυναίκα π.χ που είναι σερβιτόρα ή ταμείας σε κατάστημα και εργαζότανε 10 ώρες τη μέρα για 900-1000 ευρώ (και πολλά λέω) και είχε και οικογένεια θα την θεωρούσατε πετυχημένη ? Ή θα θεωρούσατε πετυχημένη την τραγουδίστρια το μοντέλο την ηθοποιό που ψωνίζεται κάθε μέρα και νύχτα και βγάζει εκατομμύρια ευρώ ? Μάλλον το 2ο πρότυπο σας αρέσει που το θεωρώ λανθασμένο και προσπαθούν να το επιβάλλουν τα ΜΜΕ και το συγκεκριμένο reality.
Μετά για ποιον λόγο θα πρέπει κάποια να κάνει ακριβοπληρωμένες διακοπές στην Μύκονο και να πάει εξωτερικό και να μην πάει λ.χ στις Σπέτσες ή στην Τίνο να απολαύσει τα μπάνια του ? Προφανώς επειδή όλοι οι γνωστοί και διάσημοι πηγαίνουν εκεί και επειδή τα κανάλια αβαντάρουν εκείνα τα νησιά τότε μόνο όποιος/α πάει εκεί ή στις Μαλβίδες θεωρείτε πετυχημένος σωστά ? Άρα πέσατε και εσείς στην παγίδα των ΜΜΕ. Όσο για το παράδειγμα των 6 ανδρών το σχολίασα πρίν δεν θα πώ κάτι παραπάνω. Δεν τίθεται κανένα θέμα μίσους προς το γυναικείο φίλο από κανέναν που σχολιάζει αρνητικά αυτό το reality αν ήταν άνδρες τα ίδια θα λεγόντουσαν.

Γράφετε "Ή μήπως σας πειράζει ότι το δείχνει η τηλεόραση; Δηλαδή δεν σας πειράζει που η τηλεόραση δείχνει ως πρότυπο, που μάλιστα το επιβραβεύει και με μεγάλο ποσό, κάτι ρεμάλια, που «τα ξύνουν» από το πρωί ως το βράδυ στο Big Brother και μάλιστα κάνουν και τηλεθέαση; Θέλετε καλύτερα αυτό το πρότυπο για τη σημερινή νεολαία;"

Ακριβώς αυτό με πειράζει οτι το δείχνει η τηλεόραση της οποίας ίσως και εσείς έχετε πέσει θύμα. Με πειράζει που η τηλεόραση δείχνει ως πρότυπα τόσο τα ρεμάλια του bigbrother που τα ξύνουν ολημερίς όσο και τα πρότυπα των "νοικοκυρών" που τα βλέπει επίσης η νεολαία και τα νέα έφηβα κοριτσάκια, γιατί οι γυναίκες που έχουν οικογένεια και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ούτε που θα παρακολουθούν τέτοιες σειρές στην τηλεόραση πέρα από ειδήσεις. Αυτό που θέλω για την σημερινή νεολαία είναι το πρότυπο ενός σκεφτόμενου ανθρώπου που αγωνίζεται για να τα βγάλει πέρα και γνωρίζει τι θα πεί αυτογνωσία και αυτοκριτική. Δεν θέλω ούτε real housewives ούτε big brother ούτε τζούλιες, αυτά είναι λανθασμένα πρότυπα.

Να έρθω και στα σχόλια που κάνατε στην 2η απάντησή σας εδώ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/real-housewives_8167.html

Γράφετε "Καταρχήν τι κάνει ο καθένας τα λεφτά του (λίγα ή πολλά) είναι δικό του θέμα. Εσείς μπορεί να θέλετε να πάτε να πιείτε μια μπύρα με τους φίλους σας ή στο γήπεδο να δείτε την ομάδα σας, εγώ μπορεί να θέλω να κάνω μπότοξ, μια φορά το εξάμηνο.
Δεύτερον, τα χαμερπά σχόλια, τύπου: "μπορείτε, αν θέλετε, να πέσετε από το μπαλκόνι", τα προσπερνώ, καθώς δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις, αφού βλέπω (ακόμα και στις δύσκολες στιγμές) με αισιοδοξία τη Ζωή. Εξάλλου, αυτό ήταν και το νόημα του πρώτου μου κειμένου, αν το καταλάβατε."

Επειδή δεν το καταλάβατε το έγραψα και στην απάντησή μου οτι ο καθένας τα χρήματά του τα κάνει οτι θέλει εξού και η φράση που είπα μεταφορικά οτι άμα θέλετε μπορείτε να πέσετε και από το μπαλκόνι, δεν με ενδιαφέρει το τι θέλετε εσείς ή ο καθένας να κάνει. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι να το παρουσιάζει κάποιος ως πρότυπο για την νεολαία μέσω των ΜΜΕ.
Μετά λέτε αν κατάλαβα, οτι βλέπετε με αισιοδοξία την ζωή όπως είπατε στο πρώτο σας κείμενο στο οποίο λέτε οτι προτιμάτε το πρότυπο των εν λόγων γυναικών της σειράς. Έχετε κάνει μιεReal Housewives. Άρα μόνο αν μια γυναίκα θέλει να μοιάσει σαν αυτές που δίχνει το Real Housewives σημαίνει οτι βλέπει και με αισιοδοξία την ζωή.
Πολύ ωραία οπότε όλες οι υπόλοιπες που απλά κατάφεραν και παντρέφτηκαν έναν φτωχό άνδρα που δεν μπορούν να πάνε διακοπές στην Μύκονο και το εξωτερικό που βρήκανε μια δουλειά με την οποία δεν μπορούν να πετύχουν αυτά που κάνουν οι γυναίκες του Real Housewives σημαίνει οτι δεν βλέπουν με αισιοδοξία την ζωή. Και εδώ λοιπόν λανθασμένα πρότυπα που σας μοιράζει η τηλεόραση και τα έχετε υιοθετήσει και εσείς.

Γράφετε "Τρίτον, το ότι εσείς είστε παιδί χωρισμένων γονέων επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η παραγωγή της εκπομπής καλά έκανε κι επέλεξε ΚΑΙ χωρισμένες γυναίκες να μετέχουν. Γιατί αυτά είναι μέσα στη Ζωή. Εσείς είστε ένα παράδειγμα. Η εκπομπή δεν λέει ότι είναι ηθικοπλαστική της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να παρουσίαζει "πως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι το τέλειο πρότυπο της ελληνικής οικογένειας". Δείχνει διάφορους τύπους γυναικών. Οι τρεις είναι χωρισμένες, οι δύο δεν είναι και η μία λέει ότι ψάχνει απεγνωσμένα να βρει άντρα να παντρευτεί. Οι πέντε έχουν 7 παιδιά και η μία λέει ότι θέλει να κάνει πολλά παιδιά."

Το οτι αυτά είναι μέσα στην ζωή δεν έχει καμία σχέση ούτε με ενδιαφέαρει τι λέει και τι κάνει η Εκκλησία που έχω να πατήσω χρόνια. Ο χωρισμός δύο ανθρώπων που κάποτε θέλαν να κάνουν οικογένεια σημαίνει οτι έκαναν λάθος επιλογές, άρα σημαίνει οτι δεν λάβανε υπόψη τους κάποιες παραμέτρους/αιτίες που θα τους οδηγούσαν στον χωρισμό. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να έχουν την ικανότητα να διαβλέπουν τι θα συμβεί στο μέλλον οπότε και να λάβουν από πριν συγκεκριμένες αποφάσεις ωστέ να αποφευχθεί το κακό. Ως κακό θεωρώ τις οποιεσδήποτε συνέπιες από την διάλυση μιας οικογένειας. Άμα υπάρχει και παιδί μέσα ακόμα χειρότερα. Η συντριπτική πλειοψηφία χωρισμών σε οικογένειες κρύβουν από πίσω τους καυγάδες τσακωμούς ξύλο το γεγονός οτι το παιδί εδώ πληρώνει τα σπασμένα δε χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Επειδή λέτε οτι απλώς είμαι ένα παράδειγμα θα σας έλεγα οτι ακόμα και στις ποιο "ειρηνικές" μορφές χωρισμού που υπάρχει και παιδί ακόμα και τότε το παιδί επηρεάζεται άσχημα.!
Όταν το παιδί θα μεγαλώνει και θα βλέπει τους γονείς των φίλων του μαζί ενώ αυτό θα μένει μόνο με την μητέρα ή τον πατέρα του τότε πως θα νοιώσει, αν το παιδί ρωτήσει για ποιον λόγο το δικαστήριο είπε έτσι τι θα πεί ο γονέας ? Δεν θεωρώ πως είμαι παράδειγμα θεωρώ πως είμαι η επιβεβαίωση του κανόνα. Πολύ κακώς λοιπόν επέλεξαν στο Real Housewives χωρισμένες γιατί αυτό σημαίνει οτι οι γυναίκες αυτές δεν κατάφεραν να προβλέψουν κάποια πράγματα. Αυτά τα πρότυπα λοιπόν δείχνουν στα νέα κορίτσια.... Και μην ακούσω οτι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν σε έναν άνδρα/γυναίκα πριν κάνει οικογένεια κτλπ. Ας επιλέξουν να συζήσουν μαζί σε ένα σπίτι πρωτού παντρευτούν και τότε όλα φανερόνονται με τον καιρό σιγα σιγά, σπό κακές συμπεριφορές κόμπλεξ κτλπ.

Για το "Πέμπτον, για να κρίνεις μια ταινία, πρέπει να τη δεις. Δεν γράφεις κριτική από τα trailer που δείχνουν στα "προσεχώς". Γράφεις ολόκληρο κατεβατό για τις Real Housewives από κάτι βιντεάκια που είδες στο Youtube? Σοβαρά μιλάμε?"

Δεν νομίζω να είναι ταινία αυτή η σειρά. Είναι κάποια επεισόδια σαν τα reality show που ουκ ολίγες φορές έχουμε δεί. Δεν χρειάζετε να το δείς ολόκληρα για να σχηματίσει κάποιος άποψη μερικά δείγματα να δεί επαρκούν,οπότε μιλάμε σοβαρότατα.

Τέλος για να τελειώσει η συζήτηση θέλω να πώ οτι η επιλογή της συγκεκριμένης παραγωγής είναι εντελώς αποτυχημένη. Ελπίζω η δομή της σειράς να είναι κάτι ξένο ή αμερικανόφερτο και όχι αμιγώς ελληνική ανακάλυψη. Ζητώ συγνώμη από όσους διάβασαν αν έγινε κουραστικό το κείμενο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!