tromaktiko: Ο καιρός για αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου απο τον Ιωάννη Καλλιάνο

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο καιρός για αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου απο τον Ιωάννη Καλλιάνο



Με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο...


, τις Σποράδες και το Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει η αυριανή ημέρα. Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας θα επικρατεί κυρίως ηλιοφάνεια και πολύ καλές συνθήκες.

Όσο περνάει η ώρα και φτάνοντας λίγο μετά το μεσημέρι, οι αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες θα εξαπλωθούν σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, πλήν όμως των περιοχών των νοτίων τμημάτων της Πελοποννήσου και των Κυκλάδων οπου θα συνεχίσει να επικρατεί ηλιοφάνεια. Παρόλαυτα όμως θα υπάρχουν και αρκετά ανοίγματα με ηλιοφάνεια σε διάσπαρτα τμήματα της χώρας.

Απο το βράδυ αναμένονται κάποιες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις πρώτα στα Βόρειο-Δυτικά τμήματα της χώρας που αργότερα (μετά τα μεσάνυχτα) θα εξαπλωθούν σε πολλές περιοχές των Δυτικών τμημάτων. Ασθενείς χιονοπτώσεις ενδεχομένως να εκδηλωθούν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας απο το υψόμετρο όμως των 1700-1800 μέτρων και υψηλότερα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 20 βαθμούς κελσίου, στα Δυτικά τους 19, στα Κεντρικά τους 19 και στα Νότια τους 19-20 βαθμούς αντίστοιχα. Στην Κρήτη και στην Ρόδο, αναμένεται τοπικά ο υδράργυρος να φτάσει ακόμα και στους 23-24 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι γενικώς στα πελάγη θα πνέουν απο μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ (στο Νότιο Αιγαίο), ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν απο Ανατολικές διευθύνσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρός το βράδυ όλοι οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν απο Ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Με εκτίμηση,

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός - Μετεωρολόγος Παρ. Ε.Μ.Υ
MSc Industrial Mathematics - Εφαρμ. Μαθηματικά
MSc Telecommunications - Τηλεπικοινωνίες
 http://www.kairos1.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!