tromaktiko: Η Arianna και οι «σκλάβοι» της

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Arianna και οι «σκλάβοι» της



Της Βάλιας Μπαζού

Όπου Arianna, είναι η προσωποποίηση της Huffington Post, ίσως, της πιο επιτυχημένης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στον κόσμο και «σκλάβοι» χιλιάδες bloggers που συνεισέφεραν στην επιτυχία του εγχειρήματος, αμισθί.
Οι «σκλάβοι», όμως, όπως αυτοαποκαλούνται, επαναστάτησαν και με αγωγή τους ζητούν από την Arianna Huffington, την ιστοσελίδα της και την AOL, 105 εκατομμύρια δολάρια, αφού, όπως λένε, τη στιγμή που εκείνοι ανέβαζαν ποστ χωρίς να πληρώνονται η Αριάννα εξαργύρωνε όλη την επιτυχία στο ποσό των 315 εκατομμυρίων δολαρίων!
Επικεφαλής των οργισμένων bloggers που κατέθεσαν την αγωγή, είναι ο Jonathan Tasini, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη Huffington Post έγραφαν χωρίς να πληρώνονται ούτε ένα σεντ, περισσότεροι από 9.000 bloggers. Και ο Tasini δεν είναι τυχαίος αφού έχει συνδέσει το όνομά του με μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουν επιτύχει δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ. Πριν από 10 χρόνια εκπροσωπώντας εξωτερικούς συνεργάτες κινήθηκε κατά των New York Times, αφού η εφημερίδα δημοσίευε και στην ηλεκτρονική της έκδοση άρθρα της εφημερίδας χωρίς να πληρώνει τους δημοσιογράφους. Το 2001 το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τον Τασίνι αφού απεφάνθη ότι οι ΝΤΥ δεν δικαιούνται να ανεβάζουν στις on line εκδόσεις τους άρθρα που έχουν δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δημοσιογράφου και βεβαίως χωρίς έξτρα αμοιβή…
Εκπρόσωπος της Huffington Post σε δηλώσεις του χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου την αγωγή, αφού θεωρεί ότι οι χιλιάδες bloggers χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα ως μια πλατφόρμα για την προώθηση των απόψεών τους και των ιδεών τους, οπότε δεν θεωρούνται συνεργάτες και δεν δικαιούνται αμοιβής.
Η έκβαση της υπόθεσης θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον… Όχι βέβαια στην Ελλάδα, βλέπετε εμείς δεν είμαστε αμερικανάκια… Τρομάρα μας…

http://topontiki.gr/article/15723
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!