tromaktiko: Ανήσυχο Πάσχα για τους βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ανήσυχο Πάσχα για τους βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες



Αυτό το Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα για αρκετούς από τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Μέχρι πρότινος περίμεναν με ανυπομονησία αυτές τις μέρες προκειμένου να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να...
 ξεκουραστούν, να δουν τους ψηφοφόρους και τους πολίτες της περιοχής τους, να πιουν ένα ποτήρι κρασί μαζί τους στο καφενείο και να ανταλλάξουν ευχές, να περπατήσουν στον δρόμο και να κουβεντιάσουν με τους εμπόρους, ακόμη και να απολαύσουν τον καφέ τους στην πλατεία με τους περαστικούς.

Φέτος, σχεδόν τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει.

Οι πολιτικοί προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να κυκλοφορήσουν με άνεση στον δρόμο καθώς σε κάθε βήμα τους ενδέχεται να συναντήσουν και κάποιον πολίτη που θα τους προπηλακίσει για τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Οπως μας εκμυστηρεύεται βουλευτής από τη βόρεια Ελλάδα, «κουβεντιάζω με συναδέλφους μου και όλοι μου λένε πως φέτος είναι πολύ προσεκτικοί. Το ίδιο και εγώ, γιατί μπορεί να μη φταίω για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά άντε να πείσεις αυτόν που μπορεί να έρθει να σε βρίσει. Ποντάρω μόνο στο γεγονός ότι διανύουμε άγιες μέρες» δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Οι καιροί είναι... πονηροί και για τον λόγο αυτοί οι περισσότεροι εκπρόσωποι του έθνους περιορίζουν τις εμφανίσεις τους στους ιερούς ναούς όπου βρίσκονται σχεδόν καθημερινά όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ Κυριακή του Πάσχα θα βρίσκονται σε χώρους όπου θα παρευρίσκονται και άλλοι επίσημοι, οπότε θα είναι αυξημένα και τα μέτρα ασφαλείας.

Espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!