tromaktiko: Μαξ. Χαρακόπουλος: Χαμένες οι θυσίες του λαού

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μαξ. Χαρακόπουλος: Χαμένες οι θυσίες του λαού



«Η κοινωνική πολιτική με δανεικά υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενιών, επισήμαινε η ΝΔ στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90. Σήμερα συνειδητοποιούν όλοι με οδυνηρό τρόπο, πόσο δίκαιο είχε αυτή η κριτική σε πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην περιπέτεια που βρίσκεται» τόνισε από τον Τύρναβο ο...
 Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στις χρόνιες παθογένειες της χώρας προστέθηκαν οι λανθασμένες επιλογές και οι τραγικοί χειρισμοί μιας κυβέρνησης που ενώ υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες παραδόθηκε αμαχητί στα δεσμά ενός καταστροφικού Μνημονίου. Η αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική δεν καταγγέλλεται πλέον μόνον από τη ΝΔ. Τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Έχει γίνει φανερό ότι οι θυσίες του λαού πήγαν χαμένες. Η κοινωνία σχεδόν καθολικά απορρίπτει την ακολουθούμενη πολιτική και δηλώνει απαισιόδοξη για το αύριο, καθώς δεν βλέπει φως στο τούνελ, αλλά μόνον νέες στρατιές ανέργων, λουκέτα στα καταστήματα, κλειστά νοσοκομεία, το κοινωνικό κράτος εν τέλει υπό κατάρρευση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς όλο αυτό το διάστημα κράτησαν υπεύθυνη στάση που δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Μιλήσαμε έγκαιρα για μέτρα ανάπτυξης, που η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει, καταψηφίσαμε το Μνημόνιο γιατί βλέπαμε προς τα πού θα πήγαινε, ενώ άλλοι επέλεξαν να παίξουν το ρόλο των εξαπτέρυγων στην κυβερνητική πολιτική. Στο «Ζάππειο 1» προτείναμε σειρά μέτρων για την έξοδο από την κρίση, με αναπτυξιακό πρόσημο. Και συνεχίσαμε έτσι, παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, και αποφεύγοντας τον λαϊκισμό με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Και τούτο θα πράξουμε και τις επόμενες ημέρες, που θα παρουσιάσουμε το «Ζάππειο 2», την επικαιροποιημένη πρόταση της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση».

larisanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!